Çizgi Roman HaberleriHaberler

FRP Oynayan İnsanların Rolünü Yaptığımız Die FRP Sistemi Çıktı

Die çizgi romanlarının yaratıcıları Die FRP sistemi için bir Kickstarter projesi başlatmıştı. Hedefleri 37 bin pound toplamaktı ama hayranlar onlara 524 bin pound sağlamıştı. İşte o FRP sisteminin kitapları çıktı.

PDF 20 pound’dan satışa çıkarken kural kitabının ciltli versiyonu da 40 pound’luk fiyata sahip. Ön sipariş sayfasını buradan inceleyebilirsiniz.

FRP sistemini ve konusunu tanıtmak gerekirse öncelikle bu sistemin bir çizgi roman hikayesi olarak başladığını söyleyelim. O çizgi romanların ilk 5 sayısını bir araya getiren cildi de Presstij Türkçeye çevirmişti. Biz de okumuş ve beğenmiştik. İnceleme yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Özetle (ve spoiler vermeden), çizgi romanda bir grup ergen FRP oynamak için bir araya geliyor. Ancak bir kural kitabı yerine kendi uydurdukları sistemle oynamaya başlıyorlar. Gençler oyuna başlar başlamaz uydurdukları kuralsız sistemin bir tür Jumanji olduğunu fark ediyorlar. Zira yarattıkları setting onları içine çekip yıllarca hapsediyor. Gençler dünyaya döndüklerinde yaralı, yorgun ve travma yaşamış haldeler. Üstelik eksikler. Çünkü içlerinden biri, diğerlerinin dünyaya dönebilmesi için oyunun içinde hapis kalmayı kabul etmiş. (Hani spoiler yoktu demeyin, ilk 3-5 sayfa falan bu anlattığım.)

Die FRP Sistemi Nasıl Bir Şey Olacak?

Çizgi romanın konusunu okuyunca tahmin etmişsinizdir. Bu sistemde karakterlerimiz, FRP oynayan oyuncular olacak. Yani tüm oyunu iki karakterle metadan oynayacağız.

Daha detaylı açıklamak gerekirse: Die FRP’sine dalmak için diyelim ki beş arkadaş toplanacağız. Önce gerçek hayattan, sıradan dertleri ve gerçekçi geçmişleri olan birer karakter yaratacağız. Bu karakterlerin geçmişlerini mümkün olduğunca detaylı yazmaya çalışacağız. Ardından, geçmişini yarattığımız bu sıradan karakterler oyunda bir araya gelip FRP oynayacaklar. Biri GM olacak ve diğerleri de oynayacakları FRP için yeni fantastik karakterler yaratacaklar. Ve biz bu fantastik karakteri, FRP oynamak için buluşan sıradan karakterimizin rolünü yaparak yaratacağız.

Yani diyelim ki siz oyuncu olarak fiziksel şiddete hiç yatkın biri değilsiniz. Bu oyunda yarattığınız sıradan karakterin öfkeli ve sık sık şiddete başvuran biri olmasını tercih edebilirsiniz. Sıradan karakteriniz de FRP oynama şansını görünce kendisinden tamamen farklı bir karakter açabilir. Fantastik karakteri fiziksel olarak zayıf ve pasif bir büyücü olabilir. Sizin bu fantastik macerada, kendi fantastik FRP karakterini canlandıran sıradan oyuncunun rolünü yapmanız gerekecek. Kafa karıştırıcı ve heyecan verici, öyle değil mi?


Oyunu, zarları ve FRP setindeki diğer ürünleri detaylıca tanıttığım habere buradan ulaşabilirsiniz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.