Çizgi Roman Haberleri

The Graveyard Book Çizgi Romanları Çıkıyor!

mezarik-kitabi-banner-700x250

Neil Gaiman‘ın sevilen eseri Mezarlık Kitabı‘nın (The Graveyard Book) çizgi roman olarak yayınlanması için uzun süredir çalışmalar devam ediyordu. Biz de sizlere yaklaşık 1 sene önce “Mezarlık Kitabı çizgi roman oluyor” diyerek bu güzel haberi duyurmuştuk.

Şimdi ise kitaplar ortaya çıktı, yayın tarihleri bile belli oldu.

The-Graveyard-Book-1Çizgi romanlar, ilk etapta da beklendiği gibi 2 cilt halinde yayınlanacak. The Graveyard Book Graphic Novel adıyla yayınlanacak olan çizgi romanlar, usta yazar ve çizer P. Craig Russell tarafından uyarlanmış. Bildiğiniz gibi Mezarlık Kitabı, Neil Gaiman’ın romanı olarak ilk önce yayınlandı ve çizgi romanlar da romandan uyarlandı. İşte bu uyarlamayı da Sandman çizgi romanında da Gaiman ile birlikte çalışan önemli isim P. Craig Russell yaptı.

Mezarlık Kitabı Grafik Roman: Cilt 1‘e baktığımızda her bölümün farklı bir çizer tarafından çizildiğini görüyoruz. Kevin Nowlan, P. Craig Russell, Tony Harris, Scott Hampton, Galen Showman, Jill Thompson ve Stephen B. Scott gibi isimler, her bölümü kendilerine has çizgiler ile anlatmışlar. İlk cilt 192 sayfa olacak ve 29 Haziran’da satışa çıkacak. Hemen buradan ön sipariş verebilirsiniz.

The-Graveyard-Book-2Mezarlık Kitabı Grafik Roman: Cilt 2 kitabında ise Kevin Nowlan, P. Craig Russell, Galen Showman, Scott Hampton ve David Lafuente‘nin çizimlerini göreceğiz. Yine P. Craig Russell tarafından çizgi romana uyarlanan kitap 30 Eylül tarihinde satışa çıkacak. 176 sayfa olarak yayınlanacak ikinci cildi hemen buradan ön sipariş verebilirsiniz.

Hikayenin konusu ise kısaca şöyle;

Ailesi Jack adında biri tarafından öldürülen Bod yani gerçek adıyla Nobody Owens bebekliğinden beri mezarlıktaki hayalet arkadaşlarının korumasında yaşamaktadır. Yaşadığı her macerada bir şeyler öğrenen Bod, mezarlık sınırları dışında da kendisini korumayı başarmak zorundadır; çünkü Jack, dışarıda bir yerlerde hâlâ onu beklemektedir.

Hem çocuklara hem de yetişkinlere hitap eden bu eseri mutlaka okuyun. Hatta çizgi romanlar çıkana kadar önce bu muhteşem romanı okuyun, bizden söylemesi.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.