Çizgi Roman Haberleri

Çizgi Roman Sanatçısı Tim Sale Aramızdan Ayrıldı

Batman çizgi romanlarının çizeri olarak tanınan DC Comics çizeri Tim Sale, 66 yaşında hayata veda etti.

Pek çok modern süper kahraman, sanatçı Tim Sale’ın çizgileriyle hayatımıza girdi. Batman, Hulk, Spider-Man, Supermen gibi pek çok karakteri yansıttığı çizgiler modern çizgi roman efsanelerini yarattı. DC yöneticisi ve eski arkadaşı Jim Lee, bu haftanın başlarında Tim Sale’ın “ciddi sağlık sorunları” sebebiyle hastaneye kaldırıldığını duyurmuştu. Bugün, Tim Sale‘in vefat ettiği haberi geldi.

Tim Sale’ın Twitter hesabından bir mesaj, “Tim Sale’in bugün vefat ettiğini duyurmak zorunda olduğum için çok üzgünüm. Yanında hayatının aşkıyla göçtü ve hepinizi çok seviyor,” diye yayınlandı. Ölüm nedeni henüz açıklanmadı.

Tim Sale Kimdir?

1956 doğumlu Tim Sale, 1980’lerde çizgi romanlar için çizimler yapmaya başladı ve 1990’larda adını duyurdu. Yazar Jeph Loeb ile sık sık birlikte çalıştığı çizgi roman olan Batman: The Long Halloween, Tim Sale’ın adını dünyaya duyuran eserdi. Tim Sale’ın karakterlere kattığı yorumla güç kazanan Batman hikayesi olan The Long Halloween, tüm zamanların en başarılı çizgi roman klasiklerinden birisi oldu. Hatta Christopher Nolan’ın filmlerine ve özellikle bu yılki Matt Reeves’in Batman filmine örnek oldu.

Tim Sale’ın diğer unutulmaz Batman çalışmalarından bazıları da, Legends of the Dark Knight ve Dark Victory‘de ve Superman “Year One” tarzındaki Superman for All Seasons‘da Supermen üzerindeki çalışmasıdır. Jeph Loeb ile birlikte Hulk: Grey, Daredevil: Yellow, Spider-Man: Blue ve Captain America: White gibi renk temalı kökenleri olan kahramanlar için de çizgilerini kattı. Çift ayrıca çizgi roman kültürü ile ana akım popülerlik arasında bir başka köprü olan popüler NBC dizisi Heroes üzerinde de çalıştı.

Aslında, süper kahramanların henüz ana akım haline gelmediği bir dönemde Tim Sale’ın çalışmaları, çizgi roman endüstrisinin dışındaki çoğu kişi için karaktere henüz anlaşılamamış bir takdir ve saygı kattı. Havalı ve heyecan verici, emin ama aynı zamanda karmaşık ve duygusal hikayeleri hayata geçirmeye yardımcı oldu. Binlerce kelimenin anlatamadığını tek bir görselle anlatabiliyordu.

Özleneceksin Tim Sale ama çizgilerinle hep hatırlanacaksın.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.