Çizgi Roman Haberleri

Black Panther Serisinin Yazarı Belli Oldu

black-panther-gorsel-002

Marvel’ın Black Panther serisinin yazarı nihayet belli oldu.

The Atlantic dergisindeki köşesinde Amerika’da ırkçılık ve kimlik gibi konuları ele alan, en çok satanlar listesine giren “Between the World and Me” kitabının yazarı Ta-Nehisi Coates, Black Panther’ın yazarlığını üstleniyor.

Kültürel ve sosyal sorunları ele almak yerine, Coates yüzyıllardır Afrika kabilesi Wakanda’nın hakimi kabilenin varisi olan efsanevi T’Challa‘nın tarihini yazacak.

https://twitter.com/nytimesarts/status/646375930194206721/photo/1

Çizgi roman dünyasında her kesimden kahraman ve her kesimden yazar görebilmek çoğu okuyucuyu sevindiriyor. Marvel birkaç senedir çeşitlilik konusunda adımlar atıyor. İlk Müslüman kahraman Ms. Marvel, ebeveynleri Afrikalı Amerikalı ve Porto Rikolu olan yeni Spider-Man Miles Morales ve Afrikalı Amerikalı olan yeni Captain America Sam Wilson bu adımlarla Marvel evrenine eklenen karakterlerden birkaçı. Bu konuda gösterilen özen çoğu okuyucuyu mutlu etse de, böyle bir çabayı gereksiz bulanlar da yok değil.

black-panther

Marvel henüz resmi bir açıklama yapmış değil fakat Coates konu hakkındaki sorulara gerçek bir Marvel hayranı olduğu ve rüyalarının gerçek olduğu şeklinde cevap veriyor.

Bu, yıllar boyunca çeşitli sebeplerden dolayı çizgi roman sektöründe kendilerine yer verilmeyen Afrikalı Amerikalı yazarlar için önemli ve sevindirici bir gelişme.

Coates’un Amerikan tarihinin engebeli dönemlerini günümüz gerçeğiyle birleştirmedeki başarısı yazarın her kesimden insan tarafından ilgiyle okunmasını sağlıyor. Bu bakış açısını seriyle bütünleştirmeyi başarabilirse çizgi roman severlere eşsiz bir okuma deneyimi sunacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu