Haberler

Bizzat Tolkien’ın Elinden Geçmiş Bir Orta Dünya Haritası Gün Yüzüne Çıktı!

tolkien-banner

Geçtiğimiz günlerde, ünlü illüstratör Pauline Baynes‘e ait kitapların arasından, efsane yazar J.R.R. Tolkien‘ın ellerinden çıkmış bir Orta Dünya haritası ortaya çıktı.

Yazarın notlarını ve eklerini barındıran harita, Tolkien’ın aklındaki Orta Dünya resmine ışık tutuyor. Daha önce de Tolkien’in çizimleriyle Orta Dünya’ya yakından bakmıştık.

1970 yılında Allen & Unwin yayıneviyle, Yüzüklerin Efendisi çizimleri için anlaşan Baynes, aynı zamandan Tolkien’a aklındaki Orta Dünya haritasını kağıda aktarma konusunda da yardımcı olmuş. Antika sayılabilecek bu haritanın üstünde yazarın notları ve çizimleri hâlâ duruyor.

tolkien-middle-earth-orta-dunya-map-harita

Notlardan anladığımız kadarıyla Tolkien Orta Dünya’yı yaratırken bizim dünyamızdan fazlasıyla esinlenmiş. Örneğin Hobitton, Oxford ile aynı noktada bulunuyor. Bunun yanında yazarın esinlendiği diğer şehirler ve ülkeler arasında Belgrad, Kıbrıs, Ravenna ve Kudüs gibi isimler de var.

tolkien-defter-not

Tolkien’ın destansı üçlemesi, çoğu zaman İngiliz Adaları’nın mitolojik bir yorumlanışı olarak görülür. Yazarın harita üzerindeki notları, çizimleri ve esin kaynakları, gerçekçi bir dünya yaratmak konusunda ne kadar ciddi olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.