Sinema Haberleri

Vampir Klasiği Nosferatu Yeniden Beyazperdeye Hazırlanıyor!

nosferatu-banner

1922 yılında sessiz bir film olarak beyazperdede gösterilen vampir filmi klasiği Nosferatu, neredeyse 100 yıl sonra yeniden beyazperdeye gelmeye hazırlanıyor.

Bram Stoker‘ın Dracula eserinden esinlenen ancak telif hakları yüzünden Dracula adını kullanamayıp Nosferatu adıyla vizyona girip klasikler arasına adını yazdıran film, bu sefer Robert Eggers‘in ellerinde yeniden canlanacak.

Vampir filmleri arasında çok konuşulanlardan biri olan ve klasik olan Nosferatu, o yıllardaki telif ve anlaşmazlıklar nedeniyle Dracula olarak değil Nosferatu adıyla gösterilmişti. Hatta, “Bu film Dracula eseri ile alakasız,” diyebilmek için hikayenin sonu da Dracula’dan farklı bitmişti ama yine de herkes bu filmin Bram Stoker’ın eserinden uyarlandığını biliyordu. Farklı isimle olsa bile ilk kez Dracula uyarlaması beyazperdede yer almıştı.

nosferatu

1922 yılında F.W. Murnau tarafından beyazperdeye aktarılan film, şimdi de daha çok kısa filmleri ile tanınan Robert Eggers’in ellerinde. Klasik filmin havasına biraz modern dokunuşlar katılacağı belirtilirken Kont Orlok‘un korkutuculuğu ve groteskliği de nasıl yansıtılacak göreceğiz.

Filmin önümüzdeki sene çekimlerinin başlaması planlanıyor, tabii ki en önemli nokta da Kont Orlok’u kimin canlandıracağı…

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.