Haberler

The Rings of Power’daki Orta Dünya Bildiğimizden Çok Daha Farklı Olacakmış

Amazon’un Lord of the Rings (Yüzüklerin Efendisi) dizisi, efsane evrenin hayranlarını şaşırtmaya hazırlanıyor. John Howe, farklı bir Orta Dünya göreceğimizi söyledi.

The Lord of the Rings: The Rings of Power‘ın (Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri) konsept sanatçısı ve aynı zamanda orijinal Yüzüklerin Efendisi çizimleriyle de tanınan John Howe yayımlanan açıklamasında, dizinin Orta Dünya’sının beyazperdedekinden farklı olacağını söyledi.

“Bu, hatırladığınız Orta Dünya değil. Bu çok enerjik bir dünya,” diyen John Howe, yapımdaki elflerin Kuyutorman’da saklanmadığını ve Ayrıkvadi’de durup kalmadığını, “Krallık inşa etmekle meşgul” olduklarını belirtti.

Konsept sanatçısı aynı zamanda cüce krallığı Moria’nın terk edilmiş bir maden, Gri Limanlar’ın da terk edilmiş bir şehir olmadığını belirtti.

John Howe, “Bu görünmeyen tarihi keşfetme fırsatına sahip olmayı sevdim,” diye konuştu.

Elflerin denizcilik faaliyetlerinden de bahseden sanatçı şunları söyledi;

Sonunda Orta Dünya okyanuslarına yelken açıyoruz. Elfler ürkütücü ve açıkgözlü. Neredeyse dünyayı sömürgeleştiriyorlar. Hayal etmesi çok eğlenceliydi. Bu, ne Yüzüklerin Efendisi ne de Hobbit filmlerinin yanına bile yaklaşamadığı bir şey.

Tarihin en pahalı dizilerinden olan The Rings of Power‘ın (Güç Yüzükleri) ilk sezonun maliyeti yaklaşık 650 milyon Yeni Zelanda doları (yaklaşık 6 milyar 320 milyon TL). (Yüzüklerin Efendisi Dizisinin Maliyeti Neden Bu Kadar Fazla?)

J.R.R. Tolkien’in fantastik dünyasında, Yüzüklerin Efendisi’nde (The Lord of the Rings) anlatılan olayların yüzyıllar öncesinde geçen yapımda Sör Lenny Henry, Cynthia Addai-Robinson, Joseph Mawle, Peter Mullan ve Morfydd Clark gibi isimler yer alıyor.

YouTube player

The Rings of Power dizisi, 2 Eylül‘de Amazon Prime Video’da yayımlanmaya başlayacak.

Kaynak: GeekTyrant, Independent

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.