Dizi Haberleri

Yüzüklerin Efendisi Dizisinin Maliyeti Neden Bu Kadar Fazla?

Bir süre önce, Yüzüklerin Efendisi dizisinin 465 milyon dolarlık bir maliyete sahip olduğu ortaya çıkmıştı. Amazon yönetimi maliyetin neden bu kadar yüksek olduğuna dair bir açıklama getirdi.

Bildiğiniz üzere Amazon Studios, uzun bir süredir Yüzüklerin Efendisi dizisi çekmeye çalışıyor. 2. Çağı konu edinecek dizi için yapılan çalışmalar, dizinin kendisinin önüne geçmeyi başardı. Özellikle dizi için ayrılan 465 milyon dolarlık bütçe, tartışmalara sebep oldu.

Beş sezonluk sözü veren Amazon Studios, dizinin yayın hakları için de Tolkien evine 250 milyon dolar ödemişti ki, bu maliyete dahil değil. Ayrılan bütçe için açıklanan rakamlar bu kadar yüksek olunca ve tepki toplayınca Amazon tarafından da bir açıklama sonunda geldi.

Amazon Studios’un şefi Jennifer Salke, ayrılan bütçenin bir dizi için çok yüksek olduğunu kabul ederken, Orta-Dünya gibi eşsiz bir evreni düzgün bir biçimde yansıtmak adına bu bütçenin gerekli olduğunu açıkladı. Hollywood Reporter‘a röportaj veren Salke, şu aralar sektörde sadece kendilerinin bu kadar yüksek meblağlarda iş yapmadığını söyleyerek, Netflix’in, Knives Out serisi için 470 milyon dolar telif ödemesini işaret etti.

Amazon Studios Şefi Jennifer Salke

Dizinin bütçesi şu haliyle, sürekli olarak karşılaştırma yapılan Game of Thrones‘un bütçesinden de bir hayli fazla. Salke bu konuya da değindi. HBO, Game of Thrones için sezon başına 100 milyon dolarlık bir prodüksiyon maliyeti ayırmıştı. İlk sezonlarda bölüm başı 6 milyon dolarlık bir bütçe varken, son sezona geldiğimizde bu maliyetin 15 milyon dolara yükseldiğini belirtti.

Karşılaştırmak pek doğru olmayabilir ancak Peter Jackson‘ın Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi için film başına 95-100 milyon dolarlık bir bütçesi vardı. Kaba bir hesaplamayla tüm üçlemenin 281 milyon dolara mal olduğunu ortaya çıkarıyor. Amazon’un uyarlayacağı dizi için, hem de sadece ilk sezonu için ayırdığı 465 milyon dolarlık bütçenin ne kadar büyük olduğunu bu şekilde de anlayabilirsiniz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.