AYBABTUDizi Haberleri

Yüzüklerin Efendisi, Tarihin En Pahalı Televizyon Dizisi Olacak

Amazon, çekimleri devam eden Yüzüklerin Efendisi dizisi için bir servet ortaya koymuş. Heyecanla beklediğimiz dizi, tarihin en yüksek bütçeli televizyon yapımı olacak.

Variety, Amazon’un bu yıl yayınlanması planlanan Yüzüklerin Efendisi dizisinin ilk sezonunun yaklaşık 465 milyon dolara mal olacağını doğruladı.

Radio New Zealand, şu anda Yeni Zelanda’da çekilmekte olan dizinin ilk sezonu için 650 milyon Yeni Zelanda doları, yani 465 milyon ABD doları harcanacağını bildirdi. Variety’ye açıklama yapan kaynaklar da bu harcamayı doğruladı. Yüzüklerin Efendisi filminde toplam 3 film için 300 milyon dolarlık bir yapım maliyeti çıkmıştı.

Yüzüklerin Efendisi’nin maliyeti, HBO’nun Game of Thrones, Apple’ın The Morning Show ve Disney+’ın The Mandalorian gibi diğer pahalı TV dizilerinin çok üzerinde. Bu dizilerin bölüm başı maliyeti ortalama 15 milyon dolar civarındaydı. Yüzüklerin Efendisi dizisinin birkaç sezon için tahmini maliyeti 500 milyon dolar civarındaydı. Tolkien ailesine yapımın dizi hakları için ayrıca ödenen 250 milyon dolar da cabası.

Yeni Zelanda Hükümeti de Destek Verdi

Yeni Zelanda’da hükümeti de Yüzüklerin Efendisi dizisinin ülkede çekilmesi için Amazon Prime platformuna milyonlarca dolarlık hibe desteği ve vergi indirimi uygulayacağını açıkladı.

Wellington hükümeti bu yolla ülke turizmine uzun vadede büyük katkı sağlamayı amaçlıyor.

Bu kapsamda Amazon Prime platformu, Yeni Zelanda Sinema Prodüksiyon Hibe fonundan toplam bütçenin yüzde 20’sini hibe desteği olarak alacak. Buna yüzde 5’lik ek vergi indirimi de dahil edilecek. Amazon’un harcadığı 465 milyon dolar göz önüne alındığında hükümetin firmaya prodüksiyon için yaklaşık 116 milyon dolar maddi destek vereceği anlamına geliyor.

Yeni Zelanda Ekonomi ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Stuart Nash yaptığı açıklamada, Amazon ile yapılan anlaşmanın ülkede birçok yerel iş fırsatı doğuracağını belirterek, “Bu prodüksiyon, ülkemize uluslararası manada tanıtım ve markalaşma fırsatı ağlayacak,” diye konuştu.

Auckland’de yapılan ilk sezon çekimlerinde kamera arkası ve önünde yaklaşık 1.200 kişi çalıştı. Bu sayının yaklaşık 700’ünü, prodüksiyona dolaylı yoldan hizmet götüren yerel işçiler oluşturdu.

Peter Jackson’ın yönetmenliğini yaptığı Yüzüklerin Efendisi üçlemesi de yine Yeni Zelanda’da çekilmişti. Bu film sayesinde 4.9 milyon nüfusa sahip Yeni Zelanda’yı her sene 3 milyonu aşkın turist ziyaret ediyor.

Dizinin yayın tarihi henüz açıklanmadı ancak dizide oynayacak oyuncular arasında Robert Aramayo, Owain Arthur, Nazanin Boniadi, Tom Budge, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Joseph Mawle, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers ve Daniel Weyman yer alıyor.

Merakla bekliyoruz. Umarız harcadıkları paranın karşılığını alacak kadar başarılı bir iş çıkarırlar.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Amazon, oyun sektöründe ne kadar tutunamasalarda dizi film sektöründe iyi şeyler çıkartabilmiştir. İnşallah iyi bir dizi çıkarabilirler ve akranlarına rakip olma yolunda ilerleyebilirler. Merakla bekliyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.