Haberler

The Expanse Bilimkurgu Serisi FRP Oyunu Oluyor

Bilimkurgu dünyasının son dönemdeki en başarılı örneklerinden olan The Expanse (Enginlik Serisi), Green Ronin Publishing tarafından FRP oyununa dönüştürülüyor.

James S.A. Corey tarafından yazılan; Leviathan Uyanıyor, Caliban’ın Savaşı ve Abaddon Geçidi kitaplarından oluşan Enginlik Serisi yakın zaman önce The Expanse adıyla televizyon ekranlarında da dizi olarak yayınlanmaya başladı.

Green Ronin Publishing, serinin yazarı ve yaratıcısı James S.A. Corey (bu isim, Ty Franck ve Daniel Abraham tarafından kullanılan bir mahlastır) ile anlaşarak bilimkurgu türündeki bu eseri FRP oyununa uyarlamaya karar verdi. Green Ronin Publishing Başkanı Chris Pramas, “The Expanse, son on yılda bilimkurgu adına yapılan en heyecan verici şey. Sadece harika bir hikaye olduğunu söyleyemeyiz -ki öyleler- aynı zamanda günümüzün konularını yansıtan en iyi bilimkurgu. The Expanse’i FRP oyunu yapmaktan ne kadar heyecan duyduğumuzu anlatamayız,” açıklamasını yaptı.

The Expanse’in rol yapma oyununu yazan Ty Franck, aynı zamanda serinin hikayelerini de kurgulayan isimlerden birisi. Ty Franck, “The Expanse, yaklaşık 20 yıl önce bir oyun konsepti olarak ortaya çıkmıştı ve daha bu hikaye bir kitap serisine dönüşmeden önce biz bu hikayeyi kendi kurallarımızla FRP oyunu olarak oynamaya başlamıştık. Green Ronin’in bu hikayeyi köklerine döndürecek olması heyecan verici. Bu projede olmaktan çok mutluyum,” dedi.

Serinin bir diğer yazarı Daniel Abraham, “Bu hikayeyi ilk önce FRP hikayesi olarak kurgulamıştım ve açıkçası harika vakit geçirmiştik. Başka oyuncuların da bu hikayede kendi hikayelerini yaratma şansı bulmaları çok güzel,” açıklaması yaptı.

Serinin hikayesi, insanlığın güneş sistemini kolonileştirmesi sonrasında bir grubun uzayda yaşadığı olaylara odaklanıyor.

Green Ronin, gelecek yıl The Expanse RPG için bir muhtemelen Kickstarter’da bir crowdfunding kampanyası başlatacak ve FRP sistemini de Ağustos 2018‘de yayınlayacak.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.