AYBABTUHaberler

T-World Sinematik Evreni Çekimleri Başlıyor. İlk Dizi Altay Yolda!

Türk prodüksiyon şirketi T World Entertainment, ilk Türk süper kahraman dünyası olan T-World Cinematic Universe‘ün çekimlerine Temmuz ayı sonunda başlayacak. İlk dizi Altay olacak.

Bobby Roth (Marvel’in “Agents of S.H.I.E.L.D.,” “Lost”), projenin süpervizör direktörü olarak görev yapıyor. İlk yapımı Altay isimli dizi olacak sinematik evrenin çalışmalarına 2019’da başlanmıştı. Şimdi kamera karşısına geçme zamanı geldi.

Altay – Bülent Turgut ve Bobby Roth

Canlı aksiyon dizisi, çeşitli kültürlerden ilham alan süper kahramanları içerecek. Projenin dört sezon ve 26 bölümden oluşması planlanıyor. Günümüzde geçen T-World Cinematic Universe, doğu medeniyetinden ve onun bilimin altın çağından ilham alıyor. Çevre sorunları, savaşlar ve salgın hastalıklar gibi evrensel zorlukların yanı sıra kendi evrenlerinden kötü adamların üstesinden gelmek için en son teknolojiyi ve eski bilgeliği kullanan yaklaşık 35 ölümlü süper kahramanı içerecek. İlk dizide Altay dahil altı süper kahraman ve dört kötü adam tanıtılacak.

Tüm sezonlar Ocak 2023’te TRT Dijital platformunda yayınlanacak. Bu, platform için ilk projelerden biri.

Yapımcılar Bülent Turgut, Raif İnan ve Erdal Bozkuş, T-World Sinema Evreni’ni birçok dizi, film, oyun ve çizgi romana genişletmeyi planlıyor. Konsept ve süper kahramanlar, hikayeyi Halid S. Şimşek ile birlikte yazan Bülent Turgut tarafından tasarlandı. Onur Can Çaylı (“Game of Thrones”) karakter gelişimi üzerinde çalıştı. Dizinin yönetmenliğini Kerem Çakıroğlu, Murat Şenöy ve Hamit Coşkun üstlenirken dizinin canlı aksiyon sahnelerini Dusan Hyska (“Skyfall”) yönetecek ve tasarlayacak.

Bülent Turgut şu sözleri söyledi,

İzleyicileri ilk kez T-World Cinematic Universe’e davet etmeyi ve onları yıllardır tasarladığımız yeni süper kahramanlarla tanıştırmayı dört gözle bekliyoruz. Doğu uygarlığının tarihi büyüleyici hikayelerle doludur ve bu evren, kültürümüzün derin ve zengin geçmişinden esinlenmiştir. Dizi, dünyanın dört bir yanından izleyicilerin seveceği ilgi çekici karakterlere ve olay örgülerine sahip olacak. Üretime geçerken, bu yeni Türk süper kahraman dünyasını hayata geçirmeyi dört gözle bekliyoruz.

Biz de uzun zamandır bu projeyi takip ediyor ve bekliyoruz. Ocak 2023’e pek de bir şey kalmadı.

Kaynak: Variety

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Trt boşuna uğraşmasın, Marvel projelerinin başındaki Kevin FEIGE da getirseler ben böyle birşeyi izlemem… Marvel ın bir külliyatı var da sinematik universe yaptılar.. Bu karakterlerin ne külliyatı var da neyi yapıyorlar, Marvel başarılı oldu ya, pastadan bunlarda pay koparacak sanıyorlar.. Boş işler, patlayacak bi yerde.. Squirrel Girl bile bunların toplam yapacakları karakterlere bin basar.. Yanlış anlaşılmasın Squirrel Girl ü de pek severim…

  2. Bence batıracak olsalar dahi bir şans vermek gerekli, zaten hikaye ve efsane olarak çok zengin bir kültürümüz var yeterki doğru kullanılsın ve sağlam temellere dayandırılsın. Ah bu projenin başında Alper Çağlar olacaktı ki o işte zaman daha heyecanlı olabilirdik.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.