Haberler

Skynet İş Başında! Robot, Fabrika İşçisinin Ölümüne Sebep Oldu

robot

Geçen hafta vizyona giren Terminator: Genisys filminde Skynet‘in, aslında kullandığımız her türlü üst düzey elektronik cihaz ile başladığını ve geliştiğini duymuştuk. Anlaşılan o ki Skynet bu sefer gerçeğe daha da yaklaşıyor!

Volkswagen Almanya’daki bir üretim tesisinde kontrolden çıkan robotun bir işçinin ölümüne neden olduğunu açıkladı.

Volkswagen’in (VW) Frankfurt’tan 160 kilometre mesafedeki Baunatal fabrikasında bir işçi kontrolden çıkan robot tarafından öldürüldü.

VW sözcüsü Heiko Hillwig, 22 yaşındaki çalışanın ekip arkadaşlarıyla beraber sabit haldeki robotu kurmaya çalışırken öldüğünü söyledi. Kurulum esnasında hareket eden robot, adı açıklanmayan işçiyi yakalayarak metal bir plakaya çarptı.

auto_factory_robot_shutter

Hillwig yaşanan kazanın robottan çok insan hatasına işaret ettiğini savarak, robotun birçok fonksiyon yerine getirmek için programlanabildiğini belirtti.

Hillwig olay esnasında bir diğer işçinin de yaralandığını belirterek, daha fazla detay vermedi.

AP haber ajansının verdiği bilgiye göre, savcılar soruşturma başlatılan olayda dava açılıp açılmayacağına karar verecek.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu