Haberler

Sizin Maceranız Nasıl Kokuyor?

adventure-scents-banner

FRP oynatırken ortamı detaylıca tasvir ederiz, gözümüzün önünde canlansın diye zaman zaman minyatürler kullanırız, havanın soğukluğundan ışığın geliş yönüne hatta çimenlerin rüzgarda savrulmasına kadar pek çok şeyi anlatırız fakat ne yaparsak yapalım o “kekremsi” kokuyu oyunculara yaşatmak çok zor olur.

Şimdi Adventure Scents‘in fantastik kokuları ile maceranıza ortamın kokusunu da ekleyin.

Firma 40’tan fazla ortam kokusunu bizlere sunuyor. Bunların içinde Han, Ejderha İni, Zindan, Büyülü Orman, Buzdan Kale, Büyücü Kulesi gibi kokular da var. Biz de 4 tanesini alıp deneyelim istedik.

Biz; New Spacehip (Yeni Uzay Gemisi), Coffee Shop (Kahve Dükkanı), Field of Battle (Savaş Meydanı) ve Healing Sanctuary (İyileşme Mabedi) kokularından sipariş verdik. Kokular bugün geldi ve gerçekten kendimizden geçtik.

adventure-scents-koku

Metal kutuların içerisinde küçük koku tanecikleri var. Kutuyu açtığınız anda ortama bir anda bütün koku yaylıyor. Healing Sanctuary ferah, iç açıcı bir koku verirken Field of Battle daha çok toz, toprak ve baharat gibi bir koku veriyor. New Spaceship kokusu ilk başta yanmış plastik gibi kokuyor gibi gelse de arkasındaki yazıda yazan plastik konsollar, metal bileşimler gibi şeyler okuyunca koku bir anda sizi yeni bir uzay gemisi içerisine sokuyor. Coffee House kokusu ise çok keskin bir kahve ve Bailey’s kokusu gibi geliyor.

adventure-scents

Kokular önemlidir!

Bilirsiniz ki kokular çok güçlüdür, genelde unutulmaz ve belleğinizde yer eder. Siz de oyunlarınızın en özel anlarında bu kokuları kullanıp hem harika bir ortam yaratabilir hem de o anı unutulmaz kılabilirsiniz. Açıkçası bir savaş anında Field of Battle kokusunu açıp masaya koyduğunuzda emin olun oyuncuların da oyuna yaklaşımı değişecektir. Ya da yaralanan birini iyileşmesi için tapınağa götürdüğünüzde açıp masaya koyduğunuz Healing Sanctuary kokusu o oyuncuyu daha çabuk iyileştirecektir. :)

Adventure-Scents-2

Şimdi yeni siparişler de yolda. Bu sefer Dragon Cave, Wizard’s Tower, Enchanted Forest ve Vampire’s Lair’ı deneyeceğim. Genel olarak oyunlarda bu tür etkileyici şeyler kullanmayı seviyorum. Mesela Vampire the Masquerade oynatırken mum ışığında loş bir ortamda oynatmayı seviyorum. Korku oyunu oynatırken de yanımda aniden ses çıkarabileceğim eşyalar kullanmak hoşuma gidiyor. Şimdi bir de işin içerisine koku duyusu da girince her şey daha fantastik olacak. Size de tavsiye ediyorum!

Adventure Scents ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz! Şimdiden iyi oyunlar!

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. İnsanoğlu artık her şeyden bir kar sağlama amacına girişmiş vaziyette. Havadaki toz zerreciğine varana kadar üzerinden yararlanabilecekleri her şeyi alıp, muhafaza etme daha sonra pazara çıkarma arayışlarına dahil olmuşlar. Açıkcası bu koku işi bana çok gereksiz geldi, elbette bazılarının hoşuna gidecektir sonuçta piyata böyle döngü sağlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.