AYBABTUSinema Haberleri

Yüzüklerin Efendisi’nin En Pahalı 10 Film Aksesuarı

J.R.R. Tolkien‘ın Lord of the Rings efsanesi Peter Jackson‘ın üçlemesiyle sinema tarihine damgasını vuralı yıllar olmuşken, film serisinde kullanılan zırh ve silahlar da tarihin en pahalı film aksesuarları oldu.

Screenrant, Lord of The Rings (Yüzüklerin Efendisi) serisinin en yüksek değere sahip 10 aksesuarının listesini çıkardı.

LOTR efsanesinin karakterleri için tasarlanan film aksesuarları şöyle sıralandı:

10 – King Elendil’in Miğferi (12.800 Dolar)

Sauron‘un Numenor‘u ele geçirmesinden sonra Orta Dünya‘ya gelen Elendil, Gondor ve Andor‘un ilk yüksek kralıydı. Son İttifak Savaşı‘nda Sauron‘la dövüşürken ölen Kral Elendil‘in miğferi 12 bin 800 dolara satıldı.

9 – Sauron’un Zırh Eldiveni (25.000 Dolar)

Yüzük Kardeşliği‘nin başında kısa bir süre görünse de cüssesi ve zırhı ile unutulmaz bir izlenim bırakan Sauron‘un özellikle zırh eldiveni dikkatimizi çekmişti. 25 bin ila 50 bin dolar arasında değerlendirilen Sauron‘un zırh eldiveni 25 bin dolardan alıcı buldu.

8 – Legolas’ın Uzun Bıçakları (25.000 Dolar)

Legolas, ataklarında genellikle ok ve yayını kullansa da bazen yakın dövüşlerde uzun beyaz bıçaklarını kullanıyordu. Orlando Bloom‘un set aralarında da bol bol pratik yaptığı bıçak seti 25 bin dolara satıldı.

7 – Narsil’in Parçaları (25.600 Dolar)

Yüzüklerin Efendisi‘nin önemli bir parçası olan Narsil, Kral Elendil‘in kılıcıydı. Son İttifak Savaşı‘nda Elendil‘in oğlu Isildur, Sauron‘un yüzüğü taşıyan parmağını Narsil ile kesmişti. Narsil‘in parçaları Julien Açık Artırması‘nda 25 bin 600 dolara alıcı buldu.

6 – Cadı Kralın Maskesi (34.375 Dolar)

Kralın Dönüşü filminde Angmar’ın Cadı Kralı‘nın giydiği ünlü çelik maske, Eowyn‘in sapladığı kılıçla toza dönüşmüştü. Karşı karşıya gelenlere korku salan maske Julien Açık Artırması‘nda 34 bin 375 dolara satıldı.

5 – Sauron’un Miğferi (41.600 Dolar)

Zırh eldiveni 25 bin dolara el değiştiren Sauron‘un tacı andıran görkemli miğferin satışı, Julien Açık Artırması‘nda 41 bin 600 dolara gerçekleşti.

4 – Saruman’ın Asası (50.000 Dolar)

Weta Workshop tarafından tasarlanan Saruman‘ın asası, Isengard Kalesi’nden modellendi. Üzerinde el-üflemesi bir cam kürenin bulunduğu asa çıkarıldığı açık artırmada 50 bin dolara alıcı buldu.

3 – Sting (162.500 Dolar)

Yüzüklerin Efendisi‘nde büyük rol oynayan Sting, Frodo‘ya verilen kılıçtı. Orclara yakınlaşınca mavi ışıkla parıldayan Sting, Julien Açık Artırması‘nda 162 bin 500 dolara satıldı.

2 – Gimli’nin Baltası (187.500 Dolar)

Gimli’nin savaş baltası, Julien Açık Artırması‘nda sürpriz bir şekilde Sting‘ten daha popülerdi. Oldukça ağır, demir ve ahşaptan yapılan, el dokuması deri ve detay süsleriyle kaplanmış sapı ile her cücenin hayali olan Gimli‘nin savaş baltası tam 187 bin 500 dolara yeni sahibine gitti.

1 – Anduril (437.500 Dolar)

Kral Elendil’in kılıcı Narsil‘in parçalarından yapılan Anduril, Kralın Dönüşü‘nde Aragorn‘un ellerindeydi. Aragorn‘un Batı’nın Alevi yani Anduril adını verdiği bu özel kılıç, Bonhams Açık Artırması‘nda 437 bin dolara satılarak LOTR serisinin en pahalı aksesuarı oldu.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.