Sinema Haberleri

Yüzüklerin Efendisi Üçlemesinde Bir Hobbite Veda Edebilirdik

Bir Efendi Hobbit’i kaybetmek bizlere nasıl hissettirirdi? Yapımcı firma, Peter Jackson’a hobbitlerden birini öldürmesi için baskı yapmış!

Cüceler, elfler, orklar… Kuşkusuz bu ırklar fantastik edebiyattan aşina olduğumuz, evrenlerine göre farklılıkları bulabilen ama temelde benzeri fiziksel ve mental altyapılar üzerine inşa edilmiş ırklar. Peki ya hobbitler? J.R.R. Tolkien‘in yarattığı muazzam evren içinde bize eşsiz bir biçimde sunulan ve pek çok açıdan içinde bulunduğu evrenin metalarıyla zıtlaşan ve çoğunlukla okuyucular ve izleyiciler gibi evrenle tanışma süreçlerine şahit olduğumuz bir ırk. Belki de onları bu kadar sevmemizde ki sebeplerden bir tanesi, kendimize yakın karakterler olarak görmemiz.

Geçtiğimiz günlerde “Friendship Onion” adlı Yüzüklerin Efendisi Podcast Serisi hakkında IGN’e röportaj veren ve üçlemede karşımıza Merry ve Pippin rolleri ile çıkan Dominic Monaghan ve Billy Boyd verdikleri demeçte, filmin yapımcı şirketinin yönetmen Peter Jackson‘a dört hobbitten birisini öldürmek konusunda baskı yaptığını belirtti.

Merry karakteriyle izlediğimiz Dominic Monaghan şunları ekledi;

İyi ki hiç bir hobbit ölmedi yoksa büyük ihtimalle ölecek hobbit ben olurdum çünkü Sam ve Frodo’yu öldürmelerinin imkanı yoktu. Pippin ise Gandalf ile hikayede dokunaklı ve müthiş bir hikaye aktarımı oluşturmuştu.

Hatırladığımız üzere Pippin, Gandalf ile Minas Tirith’e destek olmaya giderken, Meriadoc ise Rohan Ordusu ile Pelennor Çayırları Savaşı’na katılmıştı.

Hobbitlerin bir tanesinin dahi ölümü kuşkusuz Peter Jackson’ın hayranlar tarafından topa tutulmasına sebep olabilirdi. Sinematografik olarak ele alırsak, çok sevilen masum bir karakterin ölümü seyirciler için daha çok duygu yoğunluğu ve içselleştirme oluşturabilirdi. Velhasıl, yazılı bir eserin uyarlaması olduğundan dolayı olabildiğince esere bağlı kalmak en sağlıklı ve makul yöntem. Belki de rahmetli Tolkien dedemiz buçuklara yakışır bir son hazırlamıştı kim bilir.

Ben Nazgûller’in Frodo’yu aramak için Shire’a gelmelerine dahi dayanamamış birisi olduğumdan senaryonun şu anki halinden çok memnunum. Peki hobbitlerden birinin ölümü filmde yer alsaydı sizce nasıl olurdu?

Çok yaşasın Efendi Hobbitler!

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.