Haberler

Büyük Kavga – Fantastik ve Eğlenceli Bir Kısa Film

buyuk-kavga-banner

Daha önce Lego karakterler ile yapılmış kısa filmler veya gif dosyaları görmüş olabilirsiniz. Büyük Kavga filmi de Legolar kullanılarak yapılmış, yerli yapım bir stop-motion film.

Film, Erim Birol‘un çektiği kısa filmlerden biri ancak çekim kalitesi, ışık kullanımı ve fantastik yaratıkları ile öne çıkan eğlenceli bir yapım olmuş. Filmin yapımcısı Erim Birol ise filmlerinden şu şekilde bahsediyorlar;

Garip bir şekilde; insan doğası, intikam, ırkçılık ve biftek hakkında dehşetli ve vahşetli, o kadar da komik olmayan bir film…

Son LEGO filmim “Büyük Kavga“yı sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum.

buyuk-kavga-resim1Yaklaşık altı senedir LEGO’larla stop-motion filmler yapıyorum. Bazısı ufak denemeler, bazısı biraz daha uzun hikayeler… Büyük Kavga “biraz daha uzun hikayeler” kısmına denk geliyor ancak daha önceki filmlerimin çoğunun aksine, Star Wars, Indiana Jones vs. lisanslarından ayrı, özgün diyebileceğim (ama klişelerden beslenen) bir hikayeye sahip.

Bir minotorun (filmde yanlış yazılmış) etrafında dönen, insalar ve yaratıklar arasındaki kan davasını anlatan, yer yer klişelerin absürdlüklerine göz kırpmaya çalışan bir film yapmaya çalıştım. Her yönüyle amatör, yine de özenerek hazırlanmış dokuz dakikalik bir film.

Pek fazla yerli LEGO filmi olmadığından, Türkçe konuşmalar duymak yadırganır mı bilmiyorum. Ancak kısa zamanda alışkanlık yapacaktır. Belki ileride Türkçe konuşan LEGO’lara daha fazla rastlarız.

“Büyük Kavga” ile beraber, eskiden yaptığım, memnun edici rakamlarda izlenmiş “Usta Kurtarmaca” gibi Star Wars temalı filmleri de YouTube kanalımda bulabilirsiniz. Tabi çok uzun zaman önce yaptığım için kaliteleri de o oranda düşük… Yine de yerli LEGO Star Wars filmi izlemek isterseniz, nerede bulabileceğinizi biliyorsunuz. İleride yenilerine rastlayabileceğinizi de ileteyim.

Kısacası, eğlenmek ve deneyim kazanmak için uğraştığım ama paylaşmaktan da büyük zevk aldığım LEGO filmler yapıyorum. Başta “Büyük Kavga” olmak üzere, umarım beğeninizi kazanırlar.

Erim Birol’un filmleri hakkındaki gelişmeleri kendi sitesi olan Lego Film sitesinden takip edebilirsiniz. Filmlere ise YouTube kanalından ulaşabilirsiniz.

İşte Büyük Kavga:

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.