Sinema Haberleri

Todd Phillips’i Joker’in Devam Filmine İkna Etmek İsteyen Joaquin Phoenix Bakın Neler Yapmış

Joker filmindeki performansıyla alkışları hak eden Joaquin Phoenix, karalterinin devam filmlerini o kadar çok istiyormuş ki, yönetmeni kandırmak için çılgın fikirler denemiş.

Todd Phillips‘in Joker filmi duyurulduğu ilk günden beri sadece tek film olacağı vurgulanmıştı. Yapımın gişedeki büyük başarısının ardından belki Warner Bros.‘un fikri değişebilir mi diyorduk ki; Oscarlık performansıyla karaktere ışık katan Joaquin Phoenix, devam filmi isteğiyle karşımıza çıktı. LA Times‘a konuşan Phoenix, filmin çekimleri sürerken ikinci filmi yapmayı istediğini ve yönetmen Todd Phillips‘i ikna etmeye çalıştığını belirterek, “Gösterim tarihinden çok önce ve başarılı olacağı hakkında en ufak fikrimiz yokken devam yapımları hakkında konuşuyorduk. Çekimlerin ikinci ya da üçüncü haftasında, “Todd devam filmi üzerinde çalışır mısın? Keşfedilecek çok yön var.” dedim. Jest gibi görülebilir ama değildi.” diye konuştu.

Bu konuşmanın ardından Joaquin Phoenix, Todd Phillips‘in aklını çelmek için çılgınca yollar denemiş. Set fotoğrafçısıyla anlaşıp farklı fotoğraflar çektiren ünlü aktör, Phillips‘e Joker‘in birçok farklı filme eklemlenebileceğini göstermek için, Photoshop ile karakterini 10 farklı klasik film afişine eklemiş: “”Bu karakteri alıp herhangi bir filme koyabilirsin” dedim. Sonra set fotoğrafçısıyla çekimler yaptım ve Joker‘i 10 klasik filmin posterine yerleştirdim: “Rosemary’s Baby”, “Raging Bull”, “Yentl”. Eğer görseydiniz, “Evet bu filmi izlerdim” derdiniz. Jokerli “Yentl”? Gerçekten inanılmaz olurdu.”

Suç dünyasının palyaço prensini tek filmle bırakmaya niyeti olmayan Joaquin Phoenix‘in yönetmen Phillips ve stüdyoyu devam filmine ikna etmesi mümkün olacak mı bilemiyoruz. Ancak başarılı aktörün Joker‘i klasiklere sarmaladığı posterleri görmeye can attığımı söylemesem olmaz sanırım.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.