Sinema Haberleri

Strange World: Eski Tip Maceralar, Yepyeni Dünyalar

Disney’in yeni animasyon filmi Strange World 23 Kasım’da vizyona girecek. Jake Gyllenhaal‘ın kaşif ana karakteri seslendirdiği filmin ilk fragmanı 20. yüzyılın ucuz macera dergilerinden ilham almış.

Disney’in sıradaki animasyon filmi Strange World olacak. Filmin ilk fragmanı hem Jules Verne maceralarını hem de Atlantis gibi klasik Disney filmlerini andırıyor. Fragmanın girişi ise 50’ler dönemini çağrıştırıyor. Özetle Disney bu fragmanıyla vintage, yani nostaljik bir hava yakalamayı başarmış. Ancak fragmanın sonundaki esprisiyle modern bir Disney yapımı izlediğimizi de gözümüze sokmuş. Yine de fragman hem görselleri hem de atmosferiyle ilgimizi çekmeyi başardı.

Ancak yakalamayı başardığı bu nostaljik havayı tüm film boyunca koruyabilecek mi, şüpheliyiz. Diyelim ki bunu başardılar, sinema salonları animasyon hayranı yetişkinlerle dolar mı dersiniz?

YouTube player

Strange World, Don Hall ve Qui Nguyen‘in ortak senaryosu ve yönetmenliğiyle ekranlara geliyor. İkili daha önce Raya and the Last Dragon‘da da birlikte çalışmıştı.

Küçükken ucuz macera dergilerinin (pulp) eski sayılarını okumaya bayılırdım. Hani küçük bir grup kaşifin büyük maceralara atıldığı hikayeleri. Kayıp bir dünyayı ya da antik varlıkları keşfederlerdi. İşte o hikayeler Strange World’e ilham verdi.

Don Hall

Resmi açıklamalarda adı hiç geçmiyor olsa da IMDb, ses sanatçıları arasında Alan Tudyk‘i de listelemiş. Jake Gyllenhaal ve Alan Tudyk mi? Tamam!

Filmin Şükran Günü’nde yani 23 Kasım’da vizyona gireceğini duyurdular. Türkiye’deki vizyon tarihi ise henüz belli değil.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.