Sinema Haberleri

Steven Spielberg, Star Wars’u Ready Player One’a Almaya Çalışmış Ama Başaramamış!

Amerikalı yazar Ernest Cline‘ın bilimkurgu romanı Ready Player One, Back to the Future ve The Iron Giant filmlerinden Akira ve A-Team‘e kadar tıka basa pop kültür öğeleri ile dolu. Ancak gelmiş geçmiş en ünlü ve en güçlü yönetmenin tüm çabasına karşın sinema tarihinin dev unsurlarından biri film uyarlamasında yer alamadı.

Hollywood’daki basın toplantısında konuşan Ready Player One filminin yönetmeni Steven Spielberg konuya açıklık getirdi. Spielberg, en yakın arkadaşı George Lucas‘ın sinema dünyasına armağan ettiği Star Wars’un haklarını alamadıklarını doğruladı. “Ready Player One’da yer almasını istediğimiz Star Wars’un hiç bir hakkını alamadık. Çok denedik ama Star Wars’ın haklarını bize bırakmadılar,” diyerek sitemde bulunduğu firma kuşkusuz, 2012 yılında George Lucas’tan 4 milyar dolar karşılığı Star Wars’ı satın alan Disney‘den başkası değil.

Yapımcı Kristie Macosko Krieger tarafından yönetilen lisans ekibinin yıllarca, olabildiğince çok sayıda lisansa ve karaktere erişmek için çalıştığına dikkat çeken efsanevi yönetmen, Krieger‘ın 3 yıl boyunca Warner Bros.‘tan kullanım hakkı almak için çok sayıda temasta bulunduğunu açıkladı.

Film ekibi, Star Wars’ın yanı sıra Ultraman‘in de kullanım hakkını alamadı. Orijinal Cline romanının sonunda büyük rol oynayan Japon süper kahraman, bu nedenle filmde yerini yine Warner Bros.’un lisans sahibi olduğu The Iron Giant‘a bıraktı.

Steven Spielberg‘ün tüm kudretine karşın Star Wars’suz kalan Ready Player One filmi 30 Mart’ta sinema salonlarındaki yerini alacak.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.