Sinema Haberleri

Spider-Man, Marvel Evreninde Yer Alamayacak

Sony Pictures ve Marvel Studios birkaç sene önce Spider-Man filmlerinin haklarını paylaşmak için bir anlaşma imzaladı. Marvel Studios başkanı Kevin Feige, ortak olarak yapılan Spider-Man filmlerinde yaratıcı yapımcı olarak görev aldı ve bu filmlerin gişede başarılı sonuçlar almasını sağladı. Ancak iki şirket arasında çıkan anlaşmazlık sonucunda Marvel Studios, Spider-Man filmlerinden çekildiğini duyurdu.

Deadline’ın haberine göre, Disney gelecekteki Spider-Man filmlerinden 50/50 ortak finansman hissesi almak istedi. Sony ise Marvel Studios’un brüt kazancın yaklaşık yüzde 5’ini aldığı anlaşmayı sürdürmek istedi. Disney’in bu teklifi reddetmesi üzerine 2015 yılında kurulan anlaşma sona ermiş oldu.

Captain America: Civil War filmi ile Marvel Evreni’nin içine giren Spider-Man karakteri, Spider-Man: Far From Home filmi ile dünya genelinde 1.1 milyar dolar gişe hasılatına ulaşarak Sony’nin en yüksek hasılatlı filmi oldu. Gelecekteki Spider-Man filmlerinde yönetmen Jon Watts ve başrol oyuncusu Tom Holland yer almaya devam edecek ancak Spider-Man macerasını Avengers ekibinden uzakta, kendi başına sürdürmek zorunda kalacak.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.