Sinema Haberleri

Richard Kelly, Donnie Darko Evreni’nden Daha Çok Hikaye Geliştiriyor

Yönetmen Richard Kelly, kült filmler arasındaki Donnie Darko‘nun gizemlerle dolu evrenine geri dönüyor.

2000’li yılların başında izleyicilerle buluşan Donnie Darko filmi, beyazperdenin klasik yapımları arasına girmişti. Türkiye’de Karanlık Yolculuk adıyla gösterime giren filmde; Donnie Darko isimli gencin hayatı, insan-tavşan karışımı olan bir yaratığın 28 gün, 6 saat, 42 dakika ve 12 saniye sonra dünyanın sonunun geleceğini söylemesiyle değişiyordu. Film, ünlü aktör Jake Gyllenhaal‘ın keşfedildiği yapım olma özelliğini de taşıyor.

Geçtiğimiz günlerde SFX Magazine/GamesRadar‘a konuşan Richard Kelly, üzerinden 20 yıl geçen Donnie Darko filmine de değinerek, “Donnie Darko evreninde geçecek çok daha fazla hikaye üzerinde çalışıyorum ve bu gerçekten uğraşmaya değer. Bitirmek için büyük bir baskı altındayım. Birçok insan benim bu dünyaya dönmem konusunda çok ısrarcı.” dedi.

Yönetmen Kelly, yapımın geleceği için de şunları söyledi: “Filmde Donnie‘yi yatakta yatarken gördüğünüz bir sahne var ve bir Rubik Küpü ile oynuyor ve bir takvime bakıyor ve günler geçiyor. Bulmacayı çözmeye çalışırken bir nevi kendi Rubik Küpü’mle çalışıyordum. Geleceğin neler getirebileceği ve bu dünyada anlatılabilecek çok daha büyük, çok daha heyecan verici bir hikaye olabileceği konusunda çok heyecanlıyım. Neler olacağını göreceğiz.”

Aslında Donnie Darko‘nun 2009 yılında bir devam filmi çekilmiş, S. Darko adlı yapım Donnie‘nin küçük kardeşine odaklanmış ancak Richard Kelly projede yer almamıştı. Görünen o ki bu kez Kelly’nin hikayeleri ile Donnie Darko evrenine döneceğiz ancak ne zaman belli değil.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.