Sinema Haberleri

Renfield: Nicolas Cage Kana Doyacak

Nicolas Cage‘li vampir filmi Renfield, R rating aldı. Yani ülkemizde 18 yaş ve üzeri seyirci kitlesine uygun olacak. Senaryoyu Robert Kirkman‘ın yazdığını düşününce, aslında bu çok da sürpriz olmadı.

Filmin yaş sınırı almasının sebebi kanlı şiddet, gore sahneler, uygunsuz dil kullanımı ve uyuşturucu madde kullanımı olarak belirtildi. Yani olumsuz örnek oluşturabilecek davranışlar ve şiddet.

Ki zaten filmin senaryosunu The Walking Dead ve Invincible çizgi romanlarının yazarı Robert Kirkman hazırlıyor. Yazarın daha önceki işleri genel olarak şiddet dolu ve kanlıydı. E, bunda bir de vampirler var. Dolayısıyla bu yapımının daha da bir kanlı olacağını söyleyebiliriz.

Kirkman filmi “eğlenceli ve ekstrem seviyede şiddet dolu” diye betimlemişti. Şiddet kısmı onun kaleminden çıkıyor belli ki. Eğlence ve komediyi ise Rick and Morty serisinde 10 bölümün yazarlığını yapmış Ryan Ridley senaryoya iliştiriyor.

Film için çekimler Şubat 2022’de başlamış ve Nisan 2022’de bitmişti. Bir aksilik olmazsa vizyona giriş tarihi 14 Nisan 2023 olacak.

Renfield Ne Anlatıyor?

Bram Stoker’ın romanında Renfield, Dracula’nın hizmetkarlığını yapan bir adamdı. Ona takıntılı bir hayranlık duyuyordu. Dracula’nın onun üzerindeki etkisiyle deliliğe sürükleniyordu. Efendisi gibi ölümsüz olmak isterken hayvan kanıyla beslenmeye başlıyordu.

Renfield daha önce pek çok kez karşımıza çıkmıştı. 1992’de Francis Ford Coppola‘nın Bram Stoker’s Dracula filmi belki de bunlardan en ünlüsüdür. Orada Gary Oldman ünlü vampiri canlandırırken Tom Waits de akıl hastası hizmetkarını canlandırmıştı.

Yeni Renfield filmi ise karaktere farklı bir yorum ve hikaye getiriyor. Korku ve komedi türlerini buluşturacak olan filmde Renfield, Dracula’nın etkisinden kurtulmaya çalışıyor. Ancak vampir efendisinden bağımsız, hür bir insan olma dileğini Dracula pek de hoş karşılamıyor. Üstelik film, ikilinin hikayesini modern zamanda yorumlayarak da diğer örneklerden ayrılıyor.

Filmde Renfield karakterini Nicholas Hoult canlandıracak. Hoult daha önce Mad Max: Fury Road‘da muhteşem bir iş çıkarmıştı. X-Men filmlerinde karşımıza Beast olarak çıkmış ve Tolkien‘ı canlandırmıştı. Hoult’un efendisi Dracula’yı ise Nicolas Cage’e emanet ettiler. Yani Francis Ford Coppola’nın ardından yeğeni Nicolas Cage de Bram Stoker’ın eserini ekranda temsil edecek. Ünlü aktör bu role hazırlanırken Dracula’yı David Bowie ile rahmetli babası August Coppola’nın bir karışımı olarak hayal ettiğini söylemişti.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.