Sinema Haberleri

Mouse Guard Filmi İçin Çalışmalar Başladı!

mouse-guard-gorsel-3

Archaia Entertainment tarafından yayınlanan ve birçok ödüle layık görülen ünlü çizgi roman serisi Mouse Guard‘ın, beyazperdeye aktarılacağına dair ilk söylentiler ortaya çıktı!

David Peterson tarafından yazılıp çizilen Mouse Guard, yıllar içerisinde birçok ödüle layık görüldü. Daha sonrasında Burning Wheel sistemi ile de masaüstü oyun olarak karşımıza çıktı. Şimdilerde ise Mouse Guard’ın büyük bütçeli bir sinema uyarlamasının üzerinde çalışıldığı ortaya çıktı.

Orta-çağ dönemini andıran bir atmosferde yaşayan şövalye fareler ve bu farelerin etrafındaki toplulukların hikayesini anlatan Mouse Guard’ın senaryosu için düşünülen isim oldukça ilgi çekici. Önümüzdeki kış aylarında vizyona girecek olan yeni Star Wars filmi Rogue One’ın ana senaristi Gary Whitta’nın, Mouse Guard filmini yazması düşünülüyor.

mouse-guard

Ayrıca filmin yönetmen koltuğu için Matt Reeves ile görüşmelerin başladığı belirtiliyor. Matt Reeves’i yeni çekilen başarılı Planet of the Apes filmlerinden hatırlayabilirsiniz. Reeves’in yönetmen koltuğuna oturacak olması kafalarda birçok soru işaretini de beraberinde getiriyor.

Filmin bir animasyon olarak hazırlanacağını düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz. Çünkü Reeves, dikkat çekici motion capture tekniğini kullanarak Planet of the Apes serisini beyaz perdeye yansıtmıştı. Mouse Guard filmi için de aynı teknolojiyi kullanarak live-action bir film çekilmek isteniyor.

mouse-guard-black-axe

Henüz filmin detaylarına ilişkin bir resmi açıklama yok. Ama söylentiler oldukça kuvvetli. Filmde kimlerin oynayacağı ya da senaryonun hangi Mouse Guard hikayesinden hazırlanacağı bilinmiyor. Bana kalırsa Black Axe hikayesinin uyarlandığı ve Andy Serkis’in de içinde bulunduğu bir Mouse Guard filmi oldukça başarılı olur.

Açıkçası Gary Whitta ve Matt Reeves’in elinden çıkacak bir Mouse Guard filminin oldukça başarılı olacağını düşünüyorum. Tabii söylentilerde doğruluk payı varsa ve bu iki isimle anlaşılırsa.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.