Sinema Haberleri

Keanu Reeves’li John Wick 5 Resmi Olarak Yapım Sürecine Başladı

(Azıcık SPOILER içerir) Öyle 35-40 kurşunun John Wick’i öldürebileceğini düşünmediniz gerçekten, değil mi?

Binalardan aşağı düşüp koşmaya devam eden, düşmanlarını kurşun manyağı yapan John Wick, geride bıraktığı dört film ile aksiyon sinemasının son dönemine damga vurmayı başarmıştı. Keanu Reeves’in her anlamda kendini adadığı projenin dördüncü film ile vites düşüreceğini, en azından malum finali ile Reeves’i bir daha ortalıkta görmeyeceğimizi düşünmüştük. Sevgili John Wick FRPNET ofisine kısa bir not bırakmış, bugün fark ettik: ”Aklınızı alırım.”

Bu ince şakadan(!) sonra tüm düşüncelerimizi silip her şeye baştan başlıyoruz. Görünen o ki; John Wick efsanesi Keanu Reeves ile yola devam edecek. Sinema sektörünün köstebeklerinden olan Daniel Richtman, serinin beşinci filminin geliştirme sürecine girdiğini iddia etti. Dördüncü filmin sonunda huzurla hayata veda eden kahramanımızın nasıl bir senaryo oyunu ile geri getirileceğini şimdiden merak etmeye başladık açıkçası. Yapımcı Lionsgate herhangi bir açıklama yapmadı ancak Richtman’a göre çekimler önümüzdeki yıl başlayacak.

Lionsgate 2020 Ağustos’ta serinin devam edeceğini ve dördüncü film ile birlikte eş zamanlı bir çekim planlandığını açıklamıştı. Muhtemelen pandemi etkisi devreye girdi ve bu plan gerçekleşmedi. 2023 Kasım ayında ise bir açıklama yaptı Lionsgate ve Keanu’yu asla devre dışı bırakmayacaklarının sinyalini vererek ellerinde John Wick 5 için bir taslak senaryonun hazır olduğunu duyurdu. Bir rahat bırakmadınız şu Keanu’yu, dinlensin biraz adam.

Sürekli Genişleyen Evren…

Bu tarz yan projelerle genişleme öyküleri genelde bilimkurgu ve korku sinemasında sıklıkla görülür ancak John Wick evreni bu duruma oldukça müsait. Adamların elinde dört film ile 1 milyar dolar hasılatı aşan bir marka var, rahat bırakırlar mı? Geçtiğimiz yıl Amazon Prime’da sahne alan The Continental: From The World of John Wick bizleri her şeyin başladığı döneme götüren oldukça başarısız bir yapımdı. Önümüzdeki yıl çıkması beklenen ve başrole Ana de Armas’ı yerleştiren John Wick Presents: Ballerina ise şu an için tam bir kapalı kutu. En azından Armas başrolde, benzer işlerin altından kalktığına daha önce tanık olduk.

Durun, daha bitmedi. Chapter 4’ün favori karakterlerinden olan ve efsane Donnie Yen tarafından canlandırılan kör tetikçi Caine’in kendi solo filmine kavuşması da kesinleşti ancak projenin resmi adı henüz açıklanmış değil. Ağustos ayında resmiyet kazanan bir diğer proje ise John Wick: Under The High Table ise dizi formatında olacak ve dördüncü filmin finalinden sonraki dönemde yepyeni karakterleri merkezine alacak. Bu projenin yapımcıları ise Keanu Reeves ve dörtlemenin yönetmeni Chad Stahelski.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.