Oyun Haberleri

Far Cry 6 İçin Oynanış Videosuyla Beraber Çıkış Tarihi Açıklandı

Ubisoft’un merakla beklenen Far Cry 6 için duyuru sonunda geldi. Oynanış videosu, hikaye videosu yayınlandı. Ayrıca Far Cry 6’nın 7 Ekim 2021‘de çıkış yapacağı duyuruldu.

Yıllara yenik düşmeyen Far Cry serisinin son halkası için yepyeni bir duyuru yapıldı. Uzun bir oynanış videosuyla birlikte oyunun geçeceği atmosfere yakından bakma şansı yakaladık. Ayrıca hikaye tanıtım videosunda da Far Cry 6’nın bizlere neler anlatacağını gördük.

Far Cry 6’nın en fazla dikkat çeken kısmı ana kötüsü El Presidente Anton Castlilo isimli diktatörü Giancarlo Esposito‘nun canlandıracak olması. Oyuncular, Küba‘dan ilham alınarak kurgulanmış Yara isimli ada ülkesinde gerilla hareketlerine katılacaklar. Birçok farklı ekipman ve silahı kullanmanın yanı sıra hayvan dostlarını da yanlarına yoldaş olarak alabilecekler. Bu hayvan yoldaşlardan tekerli sandalyesi olan ufak bir köpek ve komutları anlayabilen bir timsahın olması da oyuna renk katan özellikler.

Far Cry serisi tüm dünyada bilinen ve sevilen bir marka olmasına karşın son oyunlarında kendini tekrara düşürmesi, yenilik getirmemesi gibi sebeplerden dolayı eleştirilere maruz kalmıştı. Far Cry 6 ile birlikte oyuna ilişkin bu düşünceler değişir mi, çıkışını yaptığı 7 Ekim 2021 tarihinde göreceğiz.

Far Cry 6 Hikayesi

Askeri okuldan terk olan Yara yerlisi Dani Rojas olarak, Antón yönetiminin vahşeti yeni zirvelere ulaştığında ve ülke genelinde devrim ateşi alevlendiğinde oyuncular, gerilla hareketine sürüklenecekler. Oyuncular, Dani’yi bir kadın veya erkek olarak oynamayı seçebilecek ve devrimci grup Libertad’ın lideri Clara Garcia veya bitkin düşmüş, eski bir KGB ajanı ve gerilla ustası olan Juan Cortez de dahil olmak üzere renkli karakterlerle güçlerini birleştirerek zorbayı devirmek için savaşacaklar.

Oyuncular, Antón’un ordusunun ezici gücüne karşı başarılı olmak için Yara’da bulunan bir çözümcü felsefesi olan “Resolver” yöntemini benimseyecek ve bunun için çevrelerindeki her şeyden yararlanarak ihtiyaçları olanı üretip rejimi alaşağı etmeye çalışacaklar. “Resolver” ustası Juan Cortez’in yaratıcılığından beslenen Far Cry 6, özelleştirilebilir çözümcü silah ile araçlardan oluşan geniş ve alışılanın dışında bir cephaneliğe sahiptir. Motosiklet motoruyla çalışan bir minigun’dan, güdümlü füze fırlatma sırt çantasına kadar, “resolver” felsefesinin sınırlarını zorlamak, Dani’ye bütün bir gerilla ordusunun gücünü verecek.

Tek kişilik veya iki oyunculu co-op olarak oyuncular, yemyeşil ormanlardan gittikçe bozulan şehirlere kadar geniş ve tezatlı bir açık dünya keşfedecekler.

Far Cry 6, eş zamanlı olarak PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/s ve Google Stadia platformlarına çıkacak. Şu an için ön siparişe de açılan oyunun Epic Games Store üzerinde Standart sürümü 269₺, PSN üzerinde 569₺, Xbox Store üzerindeyse 600₺ olarak listelendi.

Haberimize konu olan fragmanları da aşağıya bırakıyoruz.

Far Cry 6 Oynanış Fragmanı

YouTube player

Far Cry 6 Hikaye Fragmanı

YouTube player

Far Cry 6 Derin Bakış Videosu

YouTube player

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.