Sinema Haberleri

Hideo Kojima – Connecting Worlds Belgeseli Tribeca Film Festivalinde Yayınlanacak

Oyun dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Hideo Kojima, kendisi ve oyunları geliştirme sürecini ele aldığı belgeseli Connecting Worlds ile önümüzdeki ay Tribeca Film Festivali‘ne konuk olacak.

Hikâye anlatımıyla, yarattığı dünyalar ve tasarladığı karakterlerle birçok oyuncu için önemli bir yere sahip olan Hideo Kojima, kendisi hakkında bir belgesel çekmişti. Bir süre öncesinde duyurulan bu belgeselin detaylarına ilişkin de pek fazla bilgi yoktu. Ancak yeni bir duyuru sayesinde, Hideo Kojima – Connecting Worlds isimli belgesele dair daha fazla bilgiye ulaşma şansı yakaladık.

Belgesel ilk olarak Tribeca Film Festivali‘nde yayınlanacak. 2001 yılından bu yana New York şehrinde düzenlenen Tribeca Film Festivali, ABD’nin en önemli sinema olaylarından biri olarak görülüyor. Kojima’nın belgeselinin burada yer alacak olması da gerçekten önemli. Oyun dünyası ilk defa ABD sinemasının ağır toplarıyla buluşacak.

Hideo Kojima – Connecting Worlds, 17 Haziran tarihinde düzenlenen bir galayla festivalde yayınlanacak. Yayın sonrasında Kojima da seyircilerle birlikte bir soru-cevap paneli düzenleyecek. Bu panele Kojima’nın yakın arkadaş çevresi ve iş arkadaşları da dahil olacak. Arkadaş çevresi derken de öyle tanınmadık isimler değil. Guillermo del Toro, Nicholas Winding Refn, Grimes, George Miller, Norman Reedus gibi önemli sinema yüzleriyle birlikte Woodkid ve Chvrches gibi müzik grupları da bu panelde yer alacakmış.

Belgeselin özeti de şu şekilde aktarıldı:

“HIDEO KOJIMA – CONNECTING WORLDS” belgesel filmi, sizi dünyanın en ikonik video oyunu yaratıcısının yaratıcı zihnine doğru bir yolculuğa çıkarıyor. Guillermo del Toro, Nicholas Winding Refn, Grimes, George Miller, Norman Reedus, Woodkid, Chvrches ve daha birçokları gibi vizyon sahibi sanatçıların ve yaratıcıların yer aldığı bu görsel olarak büyüleyici belgesel, Hideo Kojima’nın yaratıcılığına olduğu kadar çocukluğuna da nadir bir bakış açısı sunuyor. Kendi bağımsız stüdyosunu kurma ve DEATH STRANDING’i yaratma süreci de belgeselde yer alıyor.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.