Sinema Haberleri

HBO, Yeni Bir Fahrenheit 451 Filmi İçin Çalışmalara Başladı

fahrenheit-kitap-banner

Game of Thrones dizisini ekranlara taşıyarak gönüllerimizde taht kuran, dünyanın en çok izlenen kanallarından olan HBO; şimdi de Ray Bradbury‘nin distopik bilimkurgu eseri Fahrenheit 451 için kolları sıvadı.

Fahrenheit 451, daha önce 1966 yılında François Truffaut tarafından da sinemaya uyarlanmıştı. Aradan 50 yıl geçti ve yeni bir film izlemek şart!

Fransız sinemacı François Truffaut, Fahrenheit 451 filmini çekerken kendi yorumunu katmayı tercih etmiş ve kurguda bazı değişiklikler yapmıştır. Bu film Türkiye’de “Değişen Dünyanın İnsanları” adıyla gösterime girmişti. Şimdi ise yeni uyarlamayı Ramin Bahrani yönetecek. Kendisi, HBO dizisi olan 99 Homes’un yazarı ve yönetmeni.

fahrenheit451

1953 yılında Ray Bradbury tarafından yazılan, en iyi 100 bilimkurgu kitabı listesinde de yer alan kitabın konusu kısaca şöyle: “Fahrenheit 451, kitapların itfayeciler tarafından yakıldığı, insanların sadece televizyonda beyin yıkayıcı şovlar izlediği ve kitap bulundurup düşünen insanların yok edildiği bir gelecekte geçmektedir. Fahrenheit 451 ismi ise kitap kağıdının yanma ısısıdır.”

Uyarlanacak filmle ilgili başka bir bilgi henüz yok. Yakın zamanda oyuncuların da açıklanacağını umuyoruz. Fahrenheit 451 kitabı hakkında incelemeye buradan ulaşabilirsiniz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.