Sinema Haberleri

Fullmetal Alchemist Filmi Netflix’te

Hiromu Arakawa‘nın değerli Fullmetal Alchemist serisinin live-action filmi Netflix‘te yayınlandı.

Netflix, Hiromu Arakawa imzalı Fullmetal Alchemist serisinin Japon yönetmen Fumihiko Sori tarafından live-action film olarak sinemaya uyarlanacağını duyurduğu zaman serinin birçok hayranı heyecan ve şüphenin tanışık birleşimini hissetmişti. Bu ikilem boşu boşuna değildi elbette. Manga ve anime serilerinin sinemaya uyarlanma konusu bir takım zorlukları da beraberinde getiriyordu ki Ghost in the Shell ve Death Note filmlerinin yapımcıları bununla yüzleşmişlerdi.

FMA‘da hikayenin en başına döneceğimiz film, nihayet Netflix üzerinden erişime açıldı. Gösterime girdikten sonra eliştirilerin ve övgülerin sıralandığı yapım, eleştirmenleri ve izleyicileri ikiye böldü. Rotten Tomatoes‘ta filmin skorunun son durumuna baktığımızda bunu açık bir şekilde görebiliyoruz. Eleştirmenlerin oyu yüzde 38’lerde seyrederken, izleyiciler yüzde 71’lik oranla filmi beğendiklerini ortaya koydu. İzleyip göreceğiz.

Fumihiko Sori tarafından yönetilen filmde Edward Elric’i Ryosuke Yamada oynarken, Alphonse Elric’i Atom Mizuishi seslendiriyor. Annelerine kavuşmak uğruna yaptıkları simya ritüeli faciayla sonuçlanan Edward ve Alphonse Elric kardeşlerin biri kol ve bacağını kaybeder, diğeri ise tüm bedenini Gate kapısının ardındakilere kaptırırken ruhuyla bir zırhın içine ve böylece hayata tutunur. Eski hallerine dönebilmek için ‘filozof taşı’nın peşine düşen ikili Simyacı olarak ülkeyi karış karış araştırmaya başlar.

Elric kardeşlerin orijinal hikayesini anlatan live-action filme Netflix’in sayfasından ulaşabilirsiniz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.