Sinema Haberleri

Fahrenheit 451, Bu Bahar HBO’da

HBO kanalı, Ray Bradbury’nin klasik romanından uyarlanan Fahrenheit 451 için çalışmalarını sürdürüyor. Aslına sadık kalınması planlanan yapımın yönetmen koltuğunda bugüne kadar başarılı işlere imza atan yazar, yapımcı ve yönetmen Ramin Bahrani oturuyor.

Ünlü yazar Ray Bradbury’nin 1953 çıkışlı distopya türü hikayesi; medyanın uyuşturucu görevi gördüğü, tarihin yasaklandığı ve itfaiyecilerin kitap yaktığı bir gelecekte geçiyor. Romanın uyarlamasında, Fantastic Four oyuncusu Michael B. Jordan akıl hocasıyla karşı karşıya gelen ve insanlığını yeniden kazanmaya çalışan itfaiyeci Montag karakterini canlandırıyor. Başarılı aktör Michael Shannon da itfaiye şefi ve akıl hocası Beatty karakteri ile bizlerle. 2017 yapımı Mumya filminden hatırlayacağınız Sofia Boutella da ikili arasında kalan muhbir Clarisse‘e hayat verecek.

Senaryosunda yönetmenle birlikte Amir Naderi‘nin de imzası bulunan film daha önce usta yönetmen François Truffaut tarafından 1966 yılında beyaz perdeye aktarılmıştı.

Fahrenheit 451, yazarı Ray Bradbury’nin ana temasından şaşmayacak

Romancı Ray Bradbury’yi sevdiğini ve lise yıllarından bu yana kitaplığında önemli yere sahip olduğuna dikkat çeken yönetmen Bahrani, film için heyecanlı olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Bradbury’nin eseri üzerinde çalışmak gözümü korkutmuştu çünkü o bir dahi ve bir efsane. Ben ve birçok insan işlerini çok seviyoruz. Bir uyarlama yaptığınız zaman bazı şeyleri değiştiriyorsunuz. Bazılarını üzeceğimi biliyorum. Ancak bazı karakterleri değiştirsem de hikayenin aslına sadık kalmaya çalıştım. Tüm öğeleri alıp modernize ediyorsunuz. Bu hiç de kolay değil.”

Adını kağıdın yanma derecesinden alan yapımın çıkışı için kesin bir tarih verilmese de prömiyerinin bahar aylarında HBO kanalında yapılacağı belirtildi.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.