Sinema Haberleri

Deadpool’un Çin’de Yasaklandığı Açıklandı

deadpool

Marvel’ın beyazperdede bu sene en çok beklenen karakterlerinden Deadpool, ne yazık ki Çinli izleyicilerin karşısında yer alamayacak.

Hatırlarsınız, Deadpool filminin geçtiğimiz günlerde R Rated (kısaca 18+)olduğu açıklanmıştı. Bu durumu göz önünde bulunduran Çin, filmi direkt olarak yasakladı.

Çin Basın Yayın, Radyo Sinema ve Televizyon Devlet Dairesi, filmin küfür ve şiddet içermesi sebebiyle Çin’de gösterilmemesine karar verdi. Akıllara bir fikir geliyor tabii; “Acaba bazı sahneler sansürlenerek veya kesilerek film Çin’de oynatılabilir mi?” diye. Sonuçta Çin’de iyi gişe başarısı yakalayan filmler, Çin’in 1,5 milyarı aşkın nüfusu sayesinde çok büyük hasılata ulaşabiliyorlar.

deadpool

Bunun üzerine Marvel Studios ve 20th Century Fox yetkilileri de durumu düşündüler fakat yapım ekibine yakın kaynaklar, “Filmin sansürlenerek ve yumuşatılarak kurgulanması fikrine” sıcak bakmadılar. Yani Çin de stüdyo da geri adım atmazsa dünyanın 1/4’ü Deadpool’u izlemekten mahrum kalacak. Bu durum tabii ki Çin’den çok büyük para kazanabilecek Deadpool filmi için de bir kayıp olacak.

Geekler tarafından heyecanla beklenen Deadpool, 12 Şubat 2016‘da vizyonda olacak.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.