Sinema Haberleri

Darth Vader’ı Canlandıran David Prowse, Hayatını Kaybetti

Star Wars filmlerinde kostümün altında Darth Vader‘ı canlandıran isim olan İngiliz oyuncu David Prowse, 85 yaşında aramızdan ayrıldı.

Orijinal Star Wars üçlemesinde Darth Vader rolünü David Prowse canlandırmıştı. Film çekimleri boyunca Darth Vader’ın konuşmalarını da yapmıştı ancak George Lucas’ın isteğiyle David Prowse’un sesi değil James Earl Jones‘un seslendirilmesi kullanılmıştır.

Star Wars VI: Return of the Jedi filminde maskesiz Darth Vader sahnesinde onun oynaması beklenirken, yüzünün tek görülebileceği Darth Vader’ın canlandıran kişiyi görebileceğimiz tek sahnede bu sefer de Sebastian Shaw kullanılmıştır. Filmdeki dövüş sahnelerinde ise rolünü Bob Anderson‘a bırakmıştı.

David Prowse birkaç Star Wars fan filminde boy gösterdi ancak George Lucas ile yaşadıkları sıkıntılar nedeniyle resmi etkinliklere katılmadı. Bu sıkıntılar, I Am Your Father isimli belgeselde detaylıca anlatılıyor.

İngiliz vücut geliştirme ve halter şampiyonu David Prowse’u maalesef Star Wars izleyicileri pek tanımadı. Sadece serinin sıkı hayranları maskenin ve kostümün altındaki gerçek aktörün adını biliyordu.

Darth Vader’ın Yasaklı Olması

Özel bir etkinlik için Türkiye’ye de gelmiş olan David Prowse ile tanışıp bir süre sohbet etme şansı da bulmuştum. Neşeli, samimi biriydi. Huzur içinde uyu, Dave. Güç Seninle Olsun!

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.