Sinema Haberleri

Avengers: Endgame Dünya Sinema Tarihinin En Yüksek Açılışını Yaptı

Avengers: Endgame filmi, 1.209 milyon dolarlık hasılat elde ederek, sinema tarihinde, hafta sonu açılışı süresinde 1 milyar doları aşan ilk yapım oldu. Sadece 5 günde ulaştığı sayıyla, milyar dolarlık sınırı en kısa sürede aşan ilk film de olan Endgame, 1 milyar dolara 11 günde ulaşabilen Avengers: Infinity War‘ı epey geride bıraktı.

Sinema Tarihine Geçen Endgame‘in Rekorları ve Başarıları

  • Açılış birincisi: yurt içi (350 milyon dolar), uluslararası (859 milyon dolar) ve global (1,209.0 milyor dolar)
  • Yurt içi Perşembe ön izleme birincisi: 60 milyon dolar
  • Yurt içi bir günlük gösterim ve Cuma gösterimi birincisi: 156.7 milyon dolar.
  • Yurtiçi Cumartesi birincisi (109 milyon dolar), yurt içi Pazar birincisi (84.3 milyon dolar)
  • Çin açılış günü birincisi (107.8 milyon dolar), hafta sonu açılışı birincisi (330.5 milyon dolar) ve ülkede en çok izlenen 4. yabancı film
  • 1 milyar dolara en hızlı ulaşan film (5 gün). 1 milyarı aşan 8., bu yıl 1 milyarı geçen (Captain Marvel ile birlikte) 2. Marvel filmi.
  • Avustralya, Çin, Kore, Brezilya, Meksika, Arjantin, Fransa(yabancı film), İtalya(yabancı film), İspanya, İngiltere/İrlanda dahil olmak üzere 44 ülkede en yüksek hafta sonu açılışı
  • Avustralya, Çin, Kore, Brezilya, Meksika, Arjantin, İspanya, İngiltere/İrlanda dahil 29 ülkede en yüksek ilk gün izlenme oranı
    · En büyük IMAX başlangıcı (91.5 milyon dolar)
    · Yüzde 96’lık “Fresh RottenTomatoes” skoru

Projenin Başındaki İsimlerden Endgame’in Kırdığı Rekorlara Dair Yorumlar

Walt Disney Stüdyoları‘nın Başkanı Alan Horn, Avengers: Endgame‘in yurt içi ve dünya çapında başka rekorlara imza attığına dikkat çekerek, “Kevin Feige ve Marvel Stüdyoları ekibi, hem hikaye anlatımında hem de gişede neyin mümkün olabileceğini sorgulamaya devam ettiler. Hafta sonunun muazzam başarısı, onların hayal ettiği dünyanın, katılan yeteneklerin ve tüm dünyadaki hayranların durdurulamaz coşkusuyla eşleşen ortak tutkularının sonucu” dedi.

Marvel Stüdyoları‘nın başındaki Kevin Feige, sinema tarihine geçen Endgame hakkında şunları söyledi: “Iron Man ile en başından beri yapmak istediğimiz, bu karakterleri çizgi roman hayranları olarak deneyimlediğimiz haliyle ekrana getirmekti. Birçok başarı elde ettiğimiz bu yolculukta Avengers: Endgame‘deki inanılmaz sonuç, dünya çapında bizi destekleyen hayranlarımız sayesinde oldu. Yönetmenlerimiz Anthony ve Joe Russo; yazarlarımız Christopher Markus ve Stephen McFeely bu hikayeyi gerçekten hayata geçirdiler. Ayrıca oyuncularımıza, film yapımcılarımıza Marvel Stüdyoları ve Disney‘in harika ekiplerine müteşekkirim. Ve elbette Stan Lee ve Jack Kirby olmasaydı, bunların hiç biri mümkün olmazdı.”

Joe Russo, Anthony Russo, Kevin Feige, Robert Downey Jr., Brie Larson ve Jeremy Renner

Yönetmenler Anthony ve Joe Russo da, “Tüm dünyadaki izleyicilere ilham verecek bir hikaye anlatmayı umarak, “Endgame‘e kalbimizi ve ruhumuzu aktardık. Oyuncularımız ve ekibimiz, Infinitiy destanını bitirme görevi kendilerine emanet edildiği için onur duydu. Kevin Feige‘e, Disney ve Marvel‘daki herkese, muhteşem hayranlarımıza teşekkür ederiz” diye konuştular.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.