Sinema Haberleri

Andy Serkis, Gollum Rolüne Hazırlanırken Saatlerce Dört Ayak Üzerinde Yürümüş

Ünlü oyuncu Andy Serkis, Yüzüklerin Efendisi üçlemesinde Gollum karakterini canlandırırken yaşadığı zorlu süreci anlattı.

Peter Jackson‘ın çektiği üçlemede Gollum‘un görünüşü tamamen dijitalleştirilmiş olsa da her hareketi Andy Serkis‘e takılan hareket yakalama sensörleri ile oluşturulmuştu. The Guardian‘a röportaj veren Andy Serkis, Gollum karakterine zihinsel olarak hazır olmak için çekimler dışında da dört ayak üzerinde dolaştığını söyledi.

Bu çalışmayı saatlerce tekrarladığını ifade eden Serkis, “Yüzüklerin Efendisi‘ni çekerken sette dört ayak üzerinde yürürdüm. Gollum‘a hazırlanmak için çok zaman harcadım; saatlerce dört ayak üzerinde yürüyüşe çıkardım. Ara sıra diğer insanlara rastladığımda bir şey arıyormuş numarası yapmak zorunda kaldım. Bunun iyi bir yöntem olduğunu söyleyebilirim.” dedi.

Ayrıca Gollum rolüyle gördüğü ilginin kariyerinde geç bir döneme denk gelmesinin iyi bir şey olduğunu da belirten Andy Serkis sözlerini şöyle sürdürdü: “Daha genç olsaydım Yüzüklerin Efendisi‘nin getirdiği şöhretin üstesinden gelebileceğimi sanmıyorum. Şöhret parıltısı geldiğinde 30’larımın sonlarındaydım. O zaman olduğu için minnettarım. Olağanüstü bir zamandı; o deneyimden o kadar çok şey çıktı ki, hoşuma gitse de gitmese de o rol benimle her gün yaşıyor. Asla gitmeyecek.”

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.