Sinema Haberleri

30 Yıl Sonra Ortaya Çıktı! Beetlejuice’un Sonu Çok Farklıymış

30 yılda çok şey değişti ama Tim Burton‘ın kült filmi Beetlejuice‘un ne kadar şaşırtıcı, harika ve komik olduğu gerçeğini değiştirmedi. Ülkemizde Beterböcek adıyla yayınlanan film 30 Mart 1988’de gösterime girediğinde aldığı olumlu eleştiriler ve gişe başarısı ile yapımcıların yüzünü güldürdüğü gibi o güne kadarki en kaba, tuhaf ve korkutucu ama bir o kadar da iyimser bir ölüm sonrası yaşamı anlatmasıyla unutulmazlar arasına adını yazdırdı.

Yönetmen Tim Burton‘un filmi Beetlejuice‘un 30. yıl dönümünde hikayenin yaratıcısı ve senaristlerinden Larry Wilson yapımın geliştirme aşamasına ışık tuttu ve modern klasiğin orijinalinde çok farklı ve daha karanlık bir sonu olduğunu açıkladı.

Michael Keaton‘ın Beetlejuice rolüyle devleştiği film; Winona Ryder‘ın canlandırdığı Lydia‘nın matematik sınavından A almasından sonra eve gelip hayaletler Adam Maitland (Alec Baldwin) ve Barbara Maitland (Geena Davis) ile Harry Belafonte’un “Jump in the line” şarkısı eşliğinde havada dans etmesiyle sona ermişti. Bu hayaletlerin ve yaşayan insanların uzlaştığı mutlu bir sondu.

Larry Wilson’ın ifadesine göre orijinal hikaye daha hüzünlüydü. Michael McDowel ile yazdıkları orijinal sonda Lydia, bir yangında ölüyor ve Barbara ile Adam’ın ölümden sonraki hayatlarına katılıyordu. O dönemde birçok insanın “Bunun iyi bir fikir olduğunu düşünüyor musunuz? Gençlerin dünyasına vermek istediğiniz gerçek mesaj bu mu? Yangında ölmek?” tepkisiyle karşılaştıklarını belirten Larry Wilson, eleştirilerin haklılığı karşısında filmin sonunu değiştirdiklerini söyledi.

Çocukluğumuzun en heyecan verici filmlerinden olan Beetlejuice‘u 30. yılında o değiştirilen final sahnesiyle bir kez daha analım o zaman. İyi seyirler.

YouTube player

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.