Sinema Haberleri

2021’de Çıkan 20 Fantastik ve Bilimkurgu Filmi

Pandemi gölgesinde bir yılı daha geride bıraktık. 2021’de bin bir güçlükle seyirci karşısına çıkan fantastik ve bilimkurgu filmlerini bu haberde derledik.

Covid-19 salgının tüm dünyayı sarstığı dönemde film sektörü de derinden etkilendi. Pandemi tedbirleri kapsamında art arda gelen kapanmalarla çok sayıda yapım çekimlerine ara verdi, birçoğu defalarca ertelendi.

Sinema salonları aylarca kapalı kalırken, sektörün devleri çareyi filmleri aynı zamanda yayın platformlarında da izleyici karşısına çıkarmakta bulurken, yapım ve oyuncu kadroları bu durumdan pek de hoşnut olmadı. Hatta Marvel Sinematik Evreni‘nde yıllardır Natasha Romanoff karakterine hayat veren Scarlett Johansson, bağımsız filmi Black Widow‘un Disney+‘ta yayınlanmasına isyan ederek Disney‘e dava bile açtı.

Sinema dünyasının geçirdiği bu çalkantılı sürecin sonunda 2021’de karşımıza çoğu dev bütçeli çeşitli filmler çıktı. Yapımların bazıları izleyiciyi heyecanlandırırken, kimisi de tam bir hayal kırıklığı oldu.

İşte 2021 yılında gösterime giren 20 fantastik ve bilimkurgu filmi…

Dune

Frank Herbert’ın bilimkurgu klasiğinden bu kez Denis Villeneuve tarafından uyarlanan Dune‘da; Timothee Chalamet, Rebecca Ferguson, Zendaya, Oscar Isaac, Stellan Skarsgard, Dave Bautista, Javier Bardem, Josh Brolin ve Charlotte Rampling gibi başarılı oyuncular rol aldı. Villeneuve’ün hikayenin yarısını anlattığı Dune’un devam yapımı çekimlerine 2022’de başlanacak.

YouTube player

Black Widow

Scarlett Johansson’ın son kez Natasha Romanoff olarak izleyici karşısına çıktığı Black Widow filminin kadrosunda; Florence Pugh (Yelena Belova), Rachel Weisz (Melina), David Harbour (Alexei) ve Ray Winstone (Dreykov) yer aldı. Captain America: Civil War ile Avengers: Infinity War filmlerindeki olaylar arasında geçen Black Widow‘da Budapeşte gizemi çözülürken, yapım Scarlett Johansson’un ‘yeterince para kazanamadım’ serzenişleriyle Disney’e dava açmasına rağmen 379.6 milyon dolara yakın hasılat elde etti.

YouTube player

Zack Snyder’s Justice League

Justice League çekimleri sırasında kızını kaybeden ve yönetmenliğe ara veren Zack Snyder’in çekimlerinden oluşan 4 saatlik Zack Snyder’s Justice League, 2021’de HBO Max’te yayınlandı. Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Gal Gadot, Ray Fisher, Jason Momoa, Ezra Miller, Willem Dafoe, Jeremy İrons ve J.K. Simmons gibi isimlerin rol aldığı yapımın Zack Snyder’s Justice League: Justice is Gray ismiyle tamamen siyah beyaz kurgusu da yapılacak.

YouTube player

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Marvel Sinematik Evreni’nin 4. evresine ait olan Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings filminin başrolünde Shang-Chi’yi Simu Liu canlandırıyor. 10 halka efsanesine tanık olduğumuz yapımı; Wonder Woman 1984 ve Spider-Man: Into the Spider-Verse 2‘ye imza atan Dave Callaham yazdı, Destin Daniel Cretton yönetti.

YouTube player

Godzilla vs. Kong

Birkaç kez vizyon tarihi ertelenen yapımlardan Godzilla vs. Kong, 2021 filmlerini sinemalarla aynı anda HBO Max’te yayınlama kararı alan Warner Bros. ile Legendary Entertainment’ı karşı karşıya getirmişti. Adam Wingard tarafından yönetilen filmin başrollerini Alexander Skarsgard, Millie Bobby Brown, Rebecca Hall ve Kyle Chandler paylaştı.

YouTube player

Ghostbusters: Afterlife

Ghostbusters efsanesinin orijinal yapımlarının yönetmeni Ivan Reitman‘ın oğlu Jason Reitman tarafından çekilen Ghostbusters Afterlife‘ta Marvel Sinematik Evreni’nin Ant-Man’i Paul Rudd ile Leftovers‘ın yıldızı Carrie Coon başrol oynadı. Bill Murray, Dan Aykroyd, Sigourney Weaver ve Ernie Hudson‘ın yıllar sonra dönüş yaptığı serinin yeni filminde; Callie‘nin (Coon) çocuklarını Stranger Things dizisinden Finn Wolfhard (Trevor) ve The Haunting of Hill House‘tan Mckenna Grace (Phoebe) canlandırdı.

YouTube player

Venom: Let There Be Carnage

Marvel ve Columbia Pictures ortak yapımı Venom Let There Be Carnage‘ta Tom Hardy, Marvel’ın Venom karakterine dönüş yaptı. Hardy’nin hikaye kurgusunda senarist Kelly Marcel ile birlikte çalıştığı Venom devam filmini Andy Serkis yönetti; Michelle Williams, Naomie Harris ve Woody Harrelson rol aldı.

YouTube player

Free Guy

Bir NPC’nin (Non-Playable Character) hikayesini anlatan ilk film olan Free Guy‘ın başrolünde Ryan Reynolds var. 20th Century Studios yapımı filmde Reynolds’a Jodie Comer, Joe Keery, Lil rel Howery, Utkarsh Ambudkar ve Taika Waititi eşlik ederken, yönetmen koltuğuna Shawn Levy oturdu. Reynolds, geçtiğimiz Ağustos ayında, Disney’in Free Guy 2’ye onay verdiğini duyurdu.

YouTube player

The Suicide Squad

James Gunn’ın yönettiği The Suicide Squad filmi dünyayı kurtarmak için ölüm görevine çıkan süper suçluların macerasını anlatıyor. Aralarında kimler yok ki: Bloodsport, Peacemaker, Kaptan Boomerang, Ratcatcher 2, Savant, King Shark, Blackguard, Javelin, kalbimizin psikopat yıldızı Harley Quinn. Ve bu çılgın macera için kamera karşısına Margot Robbie, Idris Elba, John Cena, Joel Kinnaman, Jai Courtney ve Peter Capaldi gibi oyuncular geçti.

YouTube player

The Tomorrow War

Salgın döneminde erteleme yaşadıktan sonra sinemalar yerine yayın platformu Amazon Prime Video’da yayınlanacağı duyurulan The Tomorrow War‘ı The Lego Batman Movie’nin yönetmeni Chris McKay çekti. Zach Dean’in senaryosunu yazdığı filmde başrol oyuncusu Chris Pratt ile birlikte Yvonne Strahovski, Betty Gilpin, Keith Powers, Sam Richardson ve J.K. Simmons da rol aldı.

YouTube player

Eternals

Nomadland filmiyle Oscar’ı evine götüren Chloé Zhao’nun yönettiği Marvel filmi Eternals, binlerce yıl yeryüzünde saklandıktan sonra Deviants olarak bilinen kötü bir gücü yenmek için yeniden bir araya gelen ve ölümsüz varlıklardan oluşan bir ırkın hikayesini anlatıyor. Yapımın yıldızlarla dolu kadrosu şu isimlerden oluşuyor: Angelina Jolie, Richard Madden, Kit Harrington, Gemma Chan, Salma Hayek, Don Lee, Kumail Nanjiani, Barry Keoghan, Lia McHugh, Lauren Ridloff ve Brian Tyree Henry.

YouTube player

Finch

Güneş kaynaklı bir felaketin ardından dünyada hayatta kalmayı başarmış son insanlardan biri olan Finch, köpeği ve robotunun yolculuğunu izlediğimiz filmin başrolünde Tom Hanks var. Kendisine Jeff diye hitap eden robotu ise Caleb Landry Jones canlandırdı. Craig Luck ile Ivor Powell’ın senaryosunu yazdığı Finch’i Game of Thrones ve House M.D. dizilerinden bildiğimiz Miguel Saporchnik yönetti.

YouTube player

Jungle Cruise

Disneyland tema parkının ünlü eğlence parkurundan esinlenen Jungle Cruise‘un başrollerini Dwayne Johnson ve Emily Blunt paylaştı. İkilinin kaptan Frank Wolff ve araştırmacı Dr. Lily Houghton olarak izleyici karşısına çıktığı filmi Jaume Collet-Serra yönetti.

YouTube player

The Green Knight

14. yüzyıldan İngiliz destansı şiiri Sir Gawain ve Yeşil Şövalye’den (Sir Gawain and the Green Knight) esinlenen film; Kral Arthur’un Yuvarlak Masa Şövalyeleri’nden biri ile doğaüstü yeteneklere sahip gizemli, insanlık dışı bir yaratığın serüvenini konu alıyor. Yönetmen David Lowery‘nin başına geçtiği The Green Knight‘ta Dev Patel, Alicia Vikander, Joel Edgerton, Sarita Choudhury, Sean Harris, Kate Dickie, Barry Keoghan, Ralph Ineson ve Erin Kellyman rol aldı.

YouTube player

Mortal Kombat

Sinemalarla aynı anda HBO Max’te yayınlanan Mortal Kombat efsanesinin yeni filmini Simon McQuoid yönetti. Senarist Greg Russo’nun üçleme olacağını duyurduğu Mortal Kombat’ın ilkinde; Lewis Tan, Hiroyuki Sanada, Ludi Lin, Joe Taslim, Jessica McNamee, Mehcad Brooks, Chin Han, Josh Lawson, Max Huang ve Tadanobu Asano oynadı.

YouTube player

Reminiscence

Hugh Jackman, Rebecca Ferguson ve Thandiwe Newton’ın başrolde yer aldığı bilimkurgu gerilim filmi Reminiscence, müşterilerinin kayıp hatıralarında gezinen zihin dedektifi Nick Bannister’ı seyirci karşısına çıkarıyor. Lisa Joy’un ilk sinema filmi yönetmenliği yaptığı Reminiscence’ta Westworld’ün yapım ekibi görev aldı.

YouTube player

Candyman

Oscar ödüllü Jordan Peele’nin Candyman uyarlamasında başrolde Yahya Mateen II oynadı. Jordan Peele, Win Rosenfeld ve Nia DaCosta tarafından senaryosu yazılan film, Candyman’in tüyler ürperten hikayesini Chicago’nun mobil Y kuşağının yaşadığı, yerleşimi dikey olan Cabrini’deki lüks bir çatı katına taşıyor.

YouTube player

Resident Evil: Welcome to Raccoon City

Capcom’un sevilen oyun serisinin canlı aksiyon sinema uyarlaması Resident Evil Welcome to Raccoon City‘yi Johannes Roberts yazıp yönetti. Roberts’ın, “Bu bir korku filmi… oyun sevgisiyle yaratılmış” diye tanımladığı filmde; Chris Redfield (Robbie Amell), Jill Valentine (Hannah John-Kamen), Albert Wesker (Tom Hopper), Leon S. Kennedy (Avan Jogia) ve Claire Redfield (Kaya Scodelario) rol aldı.

YouTube player

The Matrix Resurrections

Matrix dünyasında 19 yıl sonra yeniden adım attığımız The Matrix Resurrections‘ta Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss ikilisi Neo ve Trinity rollerine, Lana Wachowski de serinin başına geri döndü. Bilimkurgu efsanesinin devam filmi için Neil Patrick Harris, Jonathan Groff, Eréndira Ibarra, Priyanka Chopra Jonas, Yahya Abdul-Mateen II gibi isimler kamera karşısına geçti.

YouTube player

Spider-Man: No Way Home

Tom Holland’lı Spider-Man film serisinin üçüncüsü olan Spider-Man No Way Home kısa süre önce gösterime girdi. Marvel Sinematik Evreni 4. fazının en merak edilen filmlerinden olan No Way Home çıkmadan önce sızıntı skandalıyla sarsılsa da şimdiye kadar ulaştığı seyirci sayısı ile Marvel ve Sony’nin yüzünü güldürdü.

YouTube player

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.