Haberler

Resmi Dungeons and Dragons Uygulaması D&D Beyond Duyuruldu

Dungeons and Dragons FRP sisteminin yaratıcısı Wizards of the Coast, hem bilgisayarda hem de mobil cihazlarda çalışan resmi uygulaması D&D Beyond‘u duyurdu.

Son zamanlarda -kitap tutkunlarının sayısı hâlâ bir hayli fazla olsa da- oyun yöneticileri oyunlarını ekran karşısında yönetiyorlar. Yanlarında 2-3 tane kitap, bir sürü harita veya karakter kağıdı taşıyacağına bu bilgilerin hepsine bilgisayarından ulaşmayı tercih ediyor.

1996 yılında, o zamanlar Dungeons and Dragons sisteminin haklarına sahip olan ve sistemin de yaratıcısı TSR firmasının yayınladığı Advanced Dungeons & Dragons CD-ROM Core Rules vardı. Bu arayüz sayesinde karakter kağıtları yaratmak çok kolaylaşıyordu. Bunun dışında günümüzde de hem resmi Dungeons and Dragons haklarına sahip olan hem de resmi olmayan pek çok dijital FRP arayüzü var ama D&D Beyond başka.

D&D Beyond’un Farkı Ne?

20 yılı aşkın bir sürenin ardından ilk kez resmi bir Dungeons and Dragons uygulaması yayınlanıyor. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi artık pek çok FRP masasında kitaplar yerine bu kitaplara kolayca ulaşılabilecek bilgisayar veya mobil cihazlar var. D&D Beyond uygulaması ise içeriğinde resmi Dungeons and Dragons 5th Edition bilgileriyle gelecek. Fantasy Grounds, Roll20 gibi masaüstü sistemlerde de Dungeons and Dragons 5th Edition kurallarına resmi olarak ulaşmak mümkün fakat D&D Beyond, muhtemelen bu sistemlerden çok daha kapsamlı bir Dungeons and Dragons içeriği sağlayacak.

Daha önce de Wizards of the Coast, Dungeonscape isimli bir sistem için resmi anlaşma sağlamıştı ama maalesef sistem çıkmadı.

D&D Beyond’da Neler Olacak?

Curse ile birlikte ortak geliştirilen sistem, resmi kitapları sunarken bir yandan da kendi yarattığınız içerikleri kullanma olanağı da sunacak. Uygulama içerisinde yarattığınız karakterlerin tüm bilgilerini yine uygulamada tutabilecek ve karakter kağıdını sistemde güncelleyebileceksiniz.

Bunun dışında anladığımız kadarıyla D&D Beyond, tüm bilgilerinizi bir bulut sistemi üzerinde depolayacak ve siz, istediğiniz zaman internet bağlantısı olan her yerden kendi yarattığınız içeriğe ulaşabileceksiniz.

Şu anda D&D Beyond için bir fragman yayınlandı ve sistemin beta kaydı başladı. Hemen buradan siz de beta kaydı yapabilirsiniz.

YouTube player

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.