Haberler

Ragnarok Çok Yakın! Kıyamet Geliyor Mu?

Ragnarok - Kıyamet banner

İskandinav Mitolojisi’nde “Ragnarok” olarak bilinen kıyamet gününün çok yakın olduğu belirtildi.

Viking efsanelerine dayanan bir araştırma, Ragnarok’un çok yakın olduğunu gösteriyor. Hatta öyle ki 100 günden daha az bir zaman kaldığı belirtilirken net bir tarih bile verildi.

Hesaplara göre Vikinglerin dünyaya biçtiği ömür 22 Şubat 2014‘te son buluyor.

Norvik Viking Enstitüsü’nden Danielle Daglan, İngiltere’de yayımlanan Daily Mail gazetesine verdiği röportajda kadim Viking efsanelerinde de “Ragnarok” olarak bilinen kıyamet gününe 100 günden az bir zaman kaldığını belirtti.

Maya takvimi efsanesinden sonra Ragnarok da insanları heyecanlandırmaya başladı. Biz de geç kalmadan hazırlıklarımızı yapalım.

Ragnarok nedir?

Rivayete göre her yerde savaş ve ölüm olacak. Skoll güneşi ve Hati de ayı yutacak. Gullinkambi tanrılara doğru ötecek ve ejderharları çağıracak. Jormungand ve Fenris serbest kalacak ve Jormungand, Thor tarafından öldürülecek fakat Thor’u zehirleyip onun ölümüne sebep olacak. Vidar Fenris’i öldürecek. Garm ve Tyr birbirlerini öldürecek. Fenrir, Odin’i öldürecek. Heimdall ve Loki dövüşecek ve birbirlerini öldürecek. Sonrasında dünya ateşler içinde yanacak. Bazı tanrılar sağ kalacak diğerleri ise yeniden doğacak. Sonunda nefret ve keder kaybolacak ve kalan lif ve lifthasirler mutlu bir şekilde yaşayacak.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. savsata bunlar beyinsizin biri bi laf atıyor sonra kendi de inanıyor salak ça laflara inan mayın gerçi salak olmak gerekiyor inanmak için bunlara tazminat davası açıp bogazındaki son lokmayı almak gerek gerçi birdaha böle laf ortaya atmaz lar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.