Haberler

Planescape, Dungeons and Dragons’a Dönüyor

Dungeons and Dragons‘ın çoklu evrenlerini bünyesinde barındıran ve diyarları birbirine bağlayan Planescape, 17 Ekim’de resmen dönüyor!

Planescape, D&D tarihindeki en büyük ve diyarlardan biri olma konusunda haklı bir iddiaya sahip. İlk olarak 1994 yılında yayınlanan Planescape, Dungeons and Dragons’ın elemental düzlemleri, sistemin dünyalarını oluşturan çeşitli diyarlar ve Dungeons and Dragons‘ın çoklu evreninin merkezinde yer alan çarpık şehir Sigil de dahil olmak üzere D&D’nin ayrıntılı kozmolojisinde maceralar kurmak için bir rehber görevi görmektedir.

Planescape - Sigil and the Outlands
Planescape – Sigil and the Outlands

Planescape: Adventures in the Multiverse seti 17 Ekim’de raflarda yerini alacak. Planescape’in 17 Ekim’de piyasaya yenilenmiş haliyle çıkacak olması, diyarın 90’larda kaldığı yerden yeniden devam edeceğini gösteriyor.

Yeni Planescape seti üç kitaptan oluşuyor: biri diyarı anlatan ana kitap, diğeri oyuncuların düzlemlerde karşılaşabileceği canavarları içeren bir kılavuz ve üçüncü kitap da önceden hazırlanmış macera olan Turn of Fortune’s Wheel.

Planescape’in bir bütün olarak D&D’ye en kalıcı katkıları, muhtemelen tiefling‘in tanıtılmasının yanı sıra 1999 kült-klasik PC oyunu Planescape: Torment‘e ilham vermesidir.

Planescape: Adventures in the Multiverse
Planescape: Adventures in the Multiverse

Wizards’ın Dungeons and Dragons için çıkardığı son kitapların çoğunda olduğu gibi Planescape de standart ve “core hobby” sürümleri olarak satışa sunulacak. Core Hobby sürümü sadece özel hobi mağazalarında bulunabilecek. Bu baskıda orijinal Planescape sanatçısı Tony DiTerlizzi‘nin yepyeni çizimleri de yer alacak.

Planescape’in yeniden sisteme dönmesiyle birlikte evrenler de birbirine rahatlıkla bağlanabilecek. Belki Krynn, Faerûn, Oerth ve daha pek çok evren yeniden Sigil’de bir araya gelir ve çoklu evrenlerde büyük olaylar yaşanır.

Kaynak: Gizmodo

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.