Oyun Haberleri

Steam Greenlight Kapatılıyor!

Valve’in Steam Greenlight’ı kapatacağı uzun bir süredir söyleniyordu. Valve, küçük oyunların Steam mağazasında yer bulmalarını sağlayan Greenlight’ın fişini çekmeye başladı. Greenlight’ın yerine Steam Direct adında bir sistem getirecekler.

Yeni sistem kabaca şöyle çalışıyor, geliştiriciler bir takım dijital formları doldurup başvuru yapıyor ve her bir başlık için belli bir ücret ödüyor. Böylelikle oylama sistemi olmuyor. Oyunlar doğrudan mağazadaki yerini alıyor.

Gelen haberlere göre, Valve oyunların dosyalarını ve çalışıp çalışmadığını kontrol edip ondan sonra mağazaya koyacakmış. Yine de çoğu oyun mağazaya gelecektir ve halihazırda büyük miktarlarda olan gereksiz oyun sayısı daha da artacaktır.

Valve henüz Steam Direct için fiyat belirlemiş değil. Sistemin yerli yerine oturması ve bir rakam için daha fazla geri dönüşe ihtiyaçları olduğunu söylediler.

Steam Direct’ın bu ilkbaharda Greenlight’ın yerini alması bekleniyor.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. gerçekten emek veren indie yapımlar yerine tam bir emeksizlik hatta yer yer emek hırsızlığı çöplüğüne dönmüştü. umarım yeni sistemle gerçekten hakeden oyunlar, steame gelir ve 2016 çöplüğü tekrar olmaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.