Oyun Haberleri

Wizards of the Coast, Tuque Games’i Satın Aldı

Wizards of the Coast, Dungeons and Dragons’ı dijital platformlarda daha iyi yansıtabilmek için Tuque Games’i satın aldığını duyurdu.

Bu satın alma işleminin geçtiğimiz ayın başında yapıldığı fakat yeni duyurulduğu belirtiliyor. Wizards of the Coast, Dungeons and Dragons markasını daha iyi yerlere getirebilmek adına gözünü yeniden dijital platformlara dikmeye karar vermiş gibi duruyor.

90’lı yıllarda lisansları dağıtılan Dungeons and Dragons adına birçok iyi RYO oyunu geliştirilmişti. Yıllar içerisinde bu markadan ve müthiş diyarlarından dijital platformlarda uzak kaldık. Birkaç ufak tefek online oyun ve mobil oyun çıksa da o 90lar’ın efsanelerinin yanına yaklaşamıyordu.

WOTC de bu durumdan rahatsız ki DnD için saldırıya geçmiş durumda. Bu yıl içerisinde önce Larian Studios ile olan işbirliği ortaya çıktı. Baldur’s Gate III’ün geliştirildiğini duyduk. Sonrasında Skybound Games ile yapılan anlaşmayla bahsettiğim 90lar’ın klasik RYO oyunlarının yüksek çözünürlüklü versiyonları piyasaya sürüldü. Şimdiyse Livelock oyunuyla tanınan Tuque Games’i satın aldılar.

Tuque Games’in bu yılın ortalarından beri bir DnD oyunu üzerinde çalıştığı da bu satın almayla birlikte ortaya çıktı. WOTC, üst markası Hasbro’dan aldığı destekle Tuque Games’i satın alarak bir AAA oyunu üzerinde çalışmaya başladıklarını duyurdu.

Firmanın Livelock isimli oyunu birçok mecradan yüksek puanlarla ödüllendirilmiş, post-apocalyptic temaya sahip bir aksiyon oyunuydu. Gelecek vaad eden Tuque Games, AAA klasmanında bir Dungeons and Dragons oyununun altından kalkabilir gibi gözüküyor.

Dungeons and Dragons oyunu hakkında henüz bir bilgi yok. Ancak Tuque Games’in resmi web sayfasında, bu oyun için işe alım ilanı açılmış. Yani biraz eksikleri var gibi. O yüzden yakın tarihte bu oyunla ilgili bir duyuru görmeyi de beklemiyoruz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.