Oyun Haberleri

Ufukta Görünen Yeni Bir RPG – The Wayward Realms

Güzel bir RPG yokluğu hissettiğimiz şu günlerde, yeni bir RPG duyurusu hepimizi kuşkusuz heyecanlandırıyor. The Wayward Realms oyunu geliyor.

Şüphesiz hepimiz pandemiden dert yandığımız son yıllarda yeni bir RPG’nin arayışındaydık. Her ne kadar Cyberpunk 2077‘ye kavuştuk fakat oyunun ilk çıktığı zaman ki eksikleri oyuna karşı mesafe koymamıza sebep olmuştu. Bu süreçte küçüklü büyüklü bir çok RPG oyununa denk geldik ve inceledik lakin salt bir öncü olacak bir oyun ile karşılaşmadık.

OnceLost Games geliştirmekte olduğu oyuna dair ilk oyun içi görselleri ve fragmanı geçtiğimiz hafta içerisinde duyurdu.

YouTube player

Oyunun başında orijinal The Elder Scrolls: Arena ve Daggerfall’ın yaratıcıları Ted Peterson ve Julian LeFay‘in bulunması bizim hype seviyemizi daha da arttıran cinsten bir haber.

OnceLost Games yetkilileri yaptıkları açıklamada oyun için yeni bir tür olduğunu belirtip oyuna “The Grand RPG” ibaresini kullandı. Peki bunu demekte ki amaçları neydi?

The Wayward Realms Bize Neler Sunacak?

Yapımcı stüdyonun verdiği röportajda, oyunun alışılmadık derecede büyük şehirlere ve yüzbinlerce NPC’ye sahip olacağını belirtirken temel odaklarının ise zaten başındaki kişilerin daha evvelden çıkardıkları The Elder Scrolls: Daggerfall ve Arena oyunları olduğunu belirttiler. Temel rol yapma ögelerini çeşitlendirmeye çalıştıkları oyunda, karakter sınıflarının ise oyuncu tercihine göre kombinleyerek özgün oynayış tarzı oluşturabileceklerinin müjdesini verdi. Oyuncuların keşfedecekleri yüzlerde zindanlar ve benzeri aksiyonlar ile birlikte bir süre sonra monotonlaşan oyun tarzına izin vermeyeceklerini açıkladılar.

Oyun içerisinde Virtual Game Master adı verdikleri yapay zeka ile her oyuncunun oyunu farklı şekilde deneyimleyecekleri ve kararlara bağlı değişen oyun dinamikleri ile özgün bir oynayış yaratmaya çalıştıklarını vurguladılar. Ve elbette RPG’lerin temel crafting sistemi ve World Eventler’le oyunu çeşitlendireceklerini de belirttiler. Ayrıca, oyunda grafik motoru olarak Unreal Engine 5 kullandıklarını ve oyun içi görsel vermeye devam edeceklerini açıkladılar.

Oyun ile ilgili daha detaylı bilgilerin zamanla geleceğini ve oyunun Steam sayfası‘ndan oyun ile ilgili güncellemeleri alabilirsiniz.

Oyunun başındaki kişilerin gelişen teknoloji ile birlikte karşımıza önceki işlerinden daha iyi bir yapım ortaya çıkma ihtimalini düşünürsek bize uzun vadede doya doya oynayacağımız bir RPG deneyimi sunacak gibi gözüküyor. Bekleyip nasıl bir oyunla karşılaşacağımızı göreceğiz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.