Oyun Haberleri

The Wayward Realms Mayıs’ta Kickstarter’da

The Elder Scrolls II: Daggerfall geliştiricilerinin FRP oynatır gibi oyun oynatan yapay zeka içeren RPG oyunu The Wayward Realms Kickstarter’da destek arayacak. Bu oyunu yapmak artık bir hayal değil.

Once Lost Games bir kez daha iddialı bir projeyle oyuncularının karşısına çıkıyor. The Elder Scrolls II: Daggerfall oyununda haritayı bilgisayara oyun esnasında oluşturtmayı başarmıştı ekip. Böylece 1996 yılında hem bu harita yaratma yöntemine hem de yıllarca en büyük oyun haritasına sahip oyun olarak anılan maceraya imza atmıştı. Şimdi ise gözlerine yapay zeka teknolojisini kestirdiler.

The Wayward Realms ile ekip şunu başarmak istiyor: FRP gibi özgür hissettiren bir RPG. Hem de Unreal Engine destekli üç boyutlu grafiklerle. Bunu da FRP oyunlarındaki oyun yöneticisi (GM) gibi davranan bir yapay zekayı oyuna dahil ederek yapmayı planlıyorlar. Bunu başarmaları durumunda oyuncu, oyunun dünyasında dilediğince hareket edebilecek. Yapay zeka da oyuncuya uygun görevler, etkileşimler ve konuşmalar doğaçlayabilecek. Dolayısıyla her oyuncu, karakterini nasıl oynamayı dilediğine göre bambaşka bir oyun deneyimleyebilecek.

The Wayward Realms bu projesinden ilk bahsettiğinde anlattıklarına ciddi bir şüpheyle yaklaşmıştık. Zira bu proje gündeme geldiğinde güncel teknoloji seviyesi onların hayallerini desteklemiyordu. Oyun içeriği üretmek için kullanabilecekleri en gelişmiş yapay zeka modeli olan Chat GPT, yaşayan bir dünyayı kusursuzca modelleyip aklında tutabilecek kapasiteye sahip değildi.

The Wayward Realms Artık Bir Hayal Değil

Ancak bu hafta yapay zeka dünyasında çok önemli bir gelişme oldu. Whatsapp, Facebook ve Instagram gibi uygulamaların arkasındaki Meta şirketi yeni yapay zeka modeli Llama-3’ü yayınladı. Hatta bu modelin kodunu da halka açarak ücretsiz kullanılmasına onay verdi. Llama-3, birkaç versiyona sahip. Bunlardan en küçüğü dahi Chat-GPT’nin son versiyonu ile yarışabilecek seviyede. Yakında yayınlayacakları en büyük versiyon ise çok etkileyici boyutlarda. Öyle ki, performans ayarlarında bir sorun yaşamazlarsa The Wayward Realms bir hayal olmaktan çıkar. Zira Llama-3, yaşayan bir dünyayı modelleyip oyuncuya göre doğaçlama yapabilecek kadar işlem gücüne ve hafızaya sahip.

Tabii ki Meta’nın bu yapay zekasını alıp ona oyun oynatmayı öğretmek ciddi bir teknik beceri istiyor. Teknik becerinin yanı sıra kayda değer miktarda FRP/RPG oyunu verisine de ihtiyaç duyacaktır. Yani oyunun başarılı olması yalnızca Llama-3’ün işlem kapasitesine bağlı değil. O yapay zekanın oyuna nasıl entegre olduğu da çok önemli bir faktör. Ancak Once Lost Games, bu konuya hayli kafa yorduklarını söylemişti. O yüzden bu konuda hazırlıklı ve iddialı olduklarını söyleyebiliriz. Yapay zekayı güzel bir senaryo ve kural sistemiyle buluşturmaları durumunda ortaya ilginç bir macera çıkacağından şüphe yok.

Kickstarter

Once Lost Games oyunlarını aslında bir yayıncı firma ile birlikte geliştirmeyi planlıyordu. Fakat son yıllarda oyun dünyası hayli çalkantılı. Yayıncı şirketlerin de ardı ardına kapandığı haberlerini alıyoruz. Bu tüm endüstriyi endişeye sürükleyen bir durum. Once Lost Games de projenin, yayıncı şirketin baskı ve çalkantılarından etkilenmesini tercih etmiyor. Haklılar da! Nitekim ellerindeki proje zaten başka bir derde yer bırakmayacak kadar iddialı.

Bu yüzden The Wayward Realms’i hayata geçirmek için oyunculardan destek arayacaklar. Maddi destek bulabilirse oyunu önümüzdeki yıl erken erişime açacaklarını söylüyorlar. Ardından, oyunculardan gelen geri dönüşler ve gelişmeye devam eden yapay zeka teknolojisi ile oyunu güncelleyecekler.

Kickstarter mayısta başlayacak, buradan ekibe destek olabilirsiniz. Oyunun Steam sayfasını da buradan takip edebilirsiniz. The Wayward Realms’i istek listenize eklemeniz dahi oyunun popülerliğini arttırarak Kickstarter’ın duyurulmasına katkı sağlayabilir. Bu yüzden istek listenizde The Wayward Realms’e yer açmayı ihmal etmemenizi dileriz.

Kickstarter fragmanını da aşağıdan seyredebilirsiniz:

YouTube player

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.