Oyun Haberleri

Steam Next Fest’te 5 Bağımsız Türk Oyunu!

Hepimizin sabırsızlıkla beklediği Steam Next Fest zamanı geldi! 21-28 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde yeni oyunlar, demolar, erken erişimler ilk oyununu yayınlayan yeni geliştiriciler. Daha önce Steam Oyun Festivali olarak bildiğimiz bu etkinlik 2021 tarihinde Steam Next Fest ismini aldı. Piyasaya çıkacak oyunların demolarını oynayabildiğimiz bu etkinlikte 5 Türk stüdyosu da yer alacak.

Steam platformunda yer alacak ilk oyunlarını oyun severler ile buluşturacak olan 5 stüdyonun ortak noktaları ise Digi Game Startup Studio bünyesinde bulunmaları. Digi Game Startup Studio  düzenlediği etkinlikler ile oyun geliştirme ekosistemine destek veren bir girişim. Next Game Startup ve Game Jam gibi birçok etkinlik yaptı ve 10 stüdyo ile iş ortaklığı kurdu. Yaklaşık bir senelik bir macera sonunda ise bazı stüdyolar mobil oyun alanında birçok oyun geliştirdi. Daha önce The Pack stüdyonun ilk oyunu Ephesus’u duyuran girişim Steam Next Fest ile 5 stüdyosunun ve etkinliklerde başarılı performans geliştiren iki ekibinin demolarını bizlere sunacak.

Team Machiavelli – Castle of Alchemists 

Cast of Alchemists 2D Pixel Art Dungeon Crawler ve Tower Defense özellikleri taşıyan bir oyun. Pixel art tasarımı ile oldukça dikkat çekici olan oyunda Alchemist’leri (Simyacıları) yetiştiren bir lonca olan Ordo Alchimia, loncaya ait kalede, her maddeye dönüşebilecek özel bir element bulmak için büyü ve simyayı birleştirerek deneyler yapmaktadır. Bu lonca bulunduğu dünya için bir ilim yuvası olarak kabul edilmektedir. Bu maddeye ulaşmak için sadece simya değil, büyücülerden de yardım almaktadırlar. Bu deneylerden birinin sonucu olarak, bilinmeyen Elementler Dünyasına açılan boyut kapıları kalenin her yerinde çıkmaya başlar ve ani bir saldırı ile loncanın ileri gelen ustalarını ve savaşçılarını hazırlıksız yakalar. Ana karakterimiz ise işgal edilen kaleyi kurtarmak için kalenin katlarını temizlemek zorundadır. Oyunun Steam sayfasına buraya tıklayarak ulaşabilir ve demo versiyonunu oynayabilirsiniz.

Gorilla Softworks – The Ancients 

21 Şubat Steam Next Fest ile birlikte demosu yayınlanacak olan oyunlardan biri The Ancients,  oyun severlerle buluşacak sıra tabanlı bir strateji oyunudur. M.Ö 100.000 yılında hayatta kalmaya çalışan bir avcı-toplayıcı kabile olarak başladığımız oyunumuzda kelimenin tam anlamıyla insanlığın en karanlık noktasındayız çünkü kullanılacak ışık yok. Ateşi nasıl yakacağımızı ve kontrol edeceğimizi bilmiyoruz. Henüz ilk kelimeler oluşmamış, kaynakları doğru yönetmeyi öğrenmeliyiz, kültürel unsurlar yaratarak tüm kabileyi yönetmeyi ve dini inancımızı oluşturmaya  başlayacağız. Her anlamda kendi medeniyetimizi ortaya çıkaracağımız bir oyun olan The Ancients Gorilla Softworks’un ilk oyunu. Geliştiriciler aynı zamanda Kickstarter platformunda oyunun daha iyi noktalara gelmesi için destek toplayacaklarını duyurdu. Gelişmeleri yakından takip etmek için buraya tıklayabilirsiniz. Ayrıca oyunun Steam sayfasını ziyaret edip demo versiyonunu oynamak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Gyroscoping Games – Building Hope

Bir diğer oyunumuz ise son yıllarda özellikle iç savaştan kaçan insanlara ev sahipliği yapan Türkiyeden üç geliştirici, göç sorunlarına ve mültecilerin sorunlarına dikkat çekmek için mülteci kampı yönettiğimiz bir oyun tasarladılar. Building Hope gerçek zamanlı bir strateji oyunu. Mültecilerin yaşadığı bir kampın yöneticiliğini yaptığımız oyunda kampın eksiklerini gidermek mülteciler için kalacak yer, yemek ve maddi destek aradığımız ve kaynaklarımızı doğru yöneterek kampı geliştirdiğimiz bir simülasyon oyunu. Building Hope steam sayfasına buradan ulaşabilir mültecilerin zor yaşam koşullarını daha yakından inceleyebilirsiniz. Ayrıca gelişmelerden buraya tıklayarak haberdar olabilirsiniz.

Psychoseel – Kalyzmyr

Kalyzmyr, efsanevi bir savaşçı olan Smyrna’nın, Kalyzmyr adlı bir zindandan kaçması hakkında pixel art  tarzında  kısa süreli bir platform oyundur. Oyunun çıkış noktası ise Digi Game Startup Studio’nun İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürüttüğü OYGEM(Oyun Geliştirme Merkezi) etkinliklerinden olan Game Jam 2021’de bir haftada geliştirdikleri hızlı tüketilebilen ama aynı zamanda içerikleriyle tekrar tekrar sizi oynamaya itecek eşya geliştirme ve savunma oluşturma gibi farklı ögelerle besliyor. Oyunun Steam sayfasına buraya tıklayarak ulaşabilir ve demo versiyonunu oynayabilirsiniz.

Bluespy – Soulflow

Soulflow grafik stiliyle benzersiz bir deneyim sunan bir 2.5D fantezi-dedektif oyunudur. Hikaye tabanlı rol yapma oyununda, oyuncu gün boyunca diğer karakterlerden gelen bilgileri toplayarak mahalle de işlenen cinayeti çözmeye çalıştığım kısa süreli bir oyun. Kalyzmyr oyununda bahsettiğimiz gibi oyunun çıkış noktası Digi Game Startup Studio’nun İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürüttüğü OYGEM(Oyun Geliştirme Merkezi) etkinliklerinden olan Game Jam 2021’dir. Bir hafta gibi bir süre içerisinde oyunu geliştiren ekip ilk oyunu ile oyun severlerin beğenisine çıkacak. Oyunun Steam sayfasına buraya tıklayarak ulaşabilir ve demo versiyonunu oynayabilirsiniz.


Türkiye oyun ekosisteminin büyümesini görmek gerçekten çok güzel. Geliştirici arkadaşlara destek olmak için oyunları paylaşıp olumlu olumsuz geri dönüşlerinizi iletmenizi çok isteriz. Henüz yolun başında olan ekiplere başarılar dileriz. Oyunlara destek olmak için Steam istek listesine eklemeyi unutmayın!

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.