Oyun Haberleri

Microsoft Yapar da Sony Boş Durur mu? Destiny ve Halo’nun Geliştiricisi Bungie’yi 3.6 Milyar Dolara Satın Alıyor

Microsoft Gaming‘in Activision Blizzard‘ı 68.7 milyar dolara satın aldığı haberinden sadece iki hafta sonra Sony cephesinden beklenen hamle geldi.

Sony Interactive Entertainment, oyun endüstrisindeki bir dizi büyük çaplı anlaşmasının sonuncusu olan oyun geliştirme firması Bungie‘yi 3.6 milyar dolara satın alacağını duyurdu.

Anlaşma tamamlandığında Destiny ve Halo‘nun geliştiricisi olan Bungie, Sony Interactive Entertainment‘ın bağımsız bir yan kuruluşu olacak ve mevcut CEO Pete Parsons ile stüdyonun kendi yönetim kurulu tarafından yönetilecek.

Şu sıralar Destiny 2‘yi genişletme çalışmalarını sürdüren ve yeni bir oyun üzerinde de mesai harcayan Bungie, kendi oyunlarını oyunculara oynamayı seçtikleri her yerde ulaştırma seçeneğiyle, çok platformlu bir stüdyo olarak kalacak.

Bungie‘yi Sony bünyesine dahil etmekten mutluluk duyduklarını belirten Sony Interactive Entertainment Başkanı ve CEO’su Jim Ryan, “Destiny serisinin başlangıcından bu yana Bungie ile güçlü bir ortaklığımız var ve stüdyoyu resmi olarak PlayStation ailesine davet etmekten heyecan duyuyorum. Bu, PlayStation’ın erişimini çok daha geniş bir kitleye ulaştırma stratejimizde önemli bir adım. Bungie topluluğunun stüdyo için ne kadar hayati olduğunu anlıyoruz ve bağımsız kalarak büyümeye devam etmeleri için onları desteklemeyi dört gözle bekliyoruz. Bungie gibi, topluluğumuz da PlayStation’ın DNA’sının çekirdeğini oluşturuyor. Oyunculara ve en iyi oyun alanını oluşturmaya yönelik ortak tutkumuz şimdi daha da gelişecek.” açıklamasını yaptı.

Bungie’nin CEO’su Pete Parsons ise, Sony‘nin, stüdyonun yaratıcı bağımsızlığını korurken nesiller boyu eğlence üretme hedefini desteklediğini belirterek, “Hem Bungie hem de Sony, oyun dünyalarının fikri mülkiyetimizin geleceğinin yalnızca başlangıcı olduğuna inanıyor. Orijinal evrenlerimiz muazzam bir potansiyele sahip ve Sony’nin desteğiyle Bungie’yi yaratıcı vizyonumuzu sunabileceğimiz küresel bir multimedya eğlence şirketine dönüştüreceğiz.” dedi.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.