Oyun Haberleri

Shoppe Keep – Fantastik Dünyada Bir Tükkan

shoppe-keep-banner

Bu zamana kadar yüzlerce ok, kılıç, zırh ve asa aldın. Binlerce altınlık varlığını, oyunlardaki satıcılara yatırdın. Peki, tezgahın diğer tarafında olmanın nasıl bir his olduğunu hiç merak ettin mi?

Ben ettim sevgili okur ve inan bana çok hoş. Eğer senin de cevabın evetse okumaya devam et.

Shoppe Keep, fantastik bir dünyada, fantastik bir “dükkancılık simülasyonu“. Her simülasyonda olduğu gibi bunda da sıfırdan başlıyoruz işe. Bomboş bir dükkan… Kısıtlı sermaye ve ürün yelpazesi… Fakat doğru yatırımları yaptığımız takdirde o boşluklar raflara, askılara; o kısıtlı dediğim sermaye de ufak çaplı bir servete dönüşebiliyor. Can iksirleri satarak başladığımız macerada, kendi ürünlerimizi üretebilecek hale dahi gelebiliyoruz.

shoppe-keep-resim1

Her şey bu kadar mı yani?

Elbette her şey bu kadar toz pembe değil. Ürünleri sipariş verirken insanların neler istediğini takip etmeli; bir yandan ticaret yaparken bir yandan da ekmek teknemizi hırsızlara karşı korumalıyız. Arkamızı bir anlığına döndüğümüzde, ürünlerimizi koyduğumuz yerde bulamayabiliriz. Bunların yanında günlük temizlik ve tamir işlerini de ihmal etmemek gerek tabii.

Bir de yetenek ağacımız bulunmakta. Ürünlerimizi daha fazla kârla satmamıza, siparişlerimizin daha hızlı gelmesine, kataloğumuza yeni ürünler eklememize yarayan yetenekler oyunun en önemli noktalarından. Yetenek puanlarının da yapılan satışlarla kazanıldığını söylememe gerek yok herhalde.

shoppe-keep-resim2

Shoppe Keep, her ne kadar erken erişim bir oyun olsa da geliştirilme süreci oldukça hızlı ilerliyor. Sık aralıklarla aldığı güncellemeler ile bir yandan performans sorunları giderilirken, bir yandan da oyuna yeni içerikler eklenmekte. Şimdiden çok sağlam bir de kitle edinmiş durumda. 15 lira gibi gayet makul bir fiyata sahip oyunun, Steam sayfasına hemen buradan ulaşabilirsiniz.

İyi oyunlar!

Yazan: Tahir Özdemir

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Bu konsept daha önce jrpg türünde denendi ve oldukça başarılı oldu. Recettear benim hala sıkılmadan oynadığım çok başarılı bir oyundur. Bu oyun hakkında şuanki görüşüm negatif ama şimdilik bir yorum yapmak yanlış olur çünkü bir çok erken erişim oyunu gibi sonradan kendini geliştirebilir.
    Recettear: An Item Shop’s Tale
    http://store.steampowered.com/app/70400/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.