Oyun Haberleri

Rhysida, Insomniac Games Saldırısından 1.3 Milyondan Fazla Dosyayı Sızdırdı

Fidye yazılım grubu Rhysida, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada başarılı bir şekilde Insomniac Games‘i hacklediğini ve bilgileri ele geçirdiğini duyurmuştu. Şimdi ise, grup ele geçirdiği 1,3 milyondan fazla dosyayı çevrimiçi olarak yayınlayarak herkesin erişimine açtı.

Sızıntının Boyutu ve Nedeni

Insomniac Games
Insomniac Games

Rhysida’nın isteği üzerine ödenmeyen 2 milyon dolarlık fidye sonucunda, Pazartesi gecesi sızıntı gerçekleşti. Toplamda 1.7 terabayt büyüklüğündeki bu veri sızıntısı, çeşitli hassas bilgileri içeriyor. Bu bilgiler arasında oyun çıkış tarihleri, Wolverine oyunu spoilerları, dahili çalışan İK belgeleri, vergi bilgileri, şirket içi mesajlar, bilgisayar bilgileri, fesih formları ve pasaport detayları bulunuyor.

Sızan Bilgilerin Kapsamı

Sızıntı, Sony ve Marvel arasında imzalanan bir sözleşmeye dair belgeleri içeriyor. Bu sözleşme, Wolverine oyunu ve toplamda üç adet X-Men oyununun geliştirilmesi ve yayınlanmasını kapsıyor. Sözleşme, Sony’den Jim Ryan ve Marvel’den Isaac Perlmutter tarafından imzalandı ve Temmuz 2021 itibariyle yürürlüğe girdi. Sızdırılan sunumlar içerisinde firmanın gelecek oyun planları da yer aldı.

Grubun Açıklamaları ve Hedefi

Rhysida, Cyber Daily’ye verdiği bir mesajda, Insomniac Games’i kasıtlı olarak hedef aldığını ve “bu tür oyunlar yapan geliştiricilerin kolay bir hedef olduğunu” belirtti. Ayrıca, stüdyonun ağına girmenin fazla çaba gerektirmediğini ifade etti.

Sony ve Insomniac Games’ten Henüz Yanıt Yok

Sızıntılarla ilgili olarak Insider Gaming, hem Sony hem de Insomniac Games ile iletişime geçti, ancak bu yazı yazıldığı sırada her iki taraf da henüz bir yanıt vermedi.

Bu durum, oyun endüstrisindeki güvenlik zafiyetlerine ve fidye saldırılarına karşı artan endişelere işaret ediyor. Hem oyun şirketleri hem de oyunseverler, bu tür saldırılara karşı daha etkin güvenlik önlemleri alınması konusunda uyarılıyor.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.