Oyun Haberleri

Pandemi Arası Veren YUCON, New Order İle Birlikte Kuralları Yeniden Yazıyor

Yeditepe Üniversitesi Bilim Kurgu Kulübü‘nün (YUBKK) gelenekselleşen etkinliği YUCON, pandemi arasından sonra New Order ile geri dönüyor. Bu kez her anlamda bambaşka bir etkinliğe hazırlanan öğrenci topluluğu çok büyük değişikliklerle misafirlerini bekliyor.

Yeditepe Üniversitesi Bilim Kurgu Kulübü, pandemi öncesi Yeditepe Üniversitesi içerisinde Rektörlük binasında düzenlediği YUCON, bu yıl Şile‘deki Doğa Tatil Köyü‘nde gerçekleştirilecek. Topluluk, 10-11 Eylül tarihleri arasında düzenleyeceği etkinlikte misafirlerin her türlü ulaşım, beslenme ve konaklama ihtiyaçlarını içeren paketler hazırladı.

FRP, kutu oyunları, ödüllü turnuvalar, söyleşiler, konserler ve çok daha fazlası YUCON: New Order‘ın bu seneki takviminde yer alıyor. Yeditepe Üniversitesi Bilim Kurgu kulübü rekabetçi oyun severleri de göz ardı etmiyor. YUBKK‘nın ve çeşitli sponsorların düzenlediği bolca e-spor aktivitesi de YUCON: New Order‘da sizleri bekliyor. Counter-Strike: Global Offensive, FIFA 22, Street Fighter ve Just Dance gibi oyunların turnuvaları etkinlik alanında gerçekleştirilecek. Turnuvaların kazananlarına ise irili ufaklı bolca ödül verilecek. Turnuvalar arasında en büyük ödül havuzu ise League of Legends ve Valorant oyunlarına ait olacak. Ayrıca turnuva saatleri dışında tüm bilgisayar ve konsollar oyun severlere açık olacak.

Magic The Gathering Turnuvası, Bilgi Yarışması, Hazine Avı, Söyleşiler

Ekran önünden çıkıp açık havada kağıt tutmak isteyen oyuncular için de Pegasus Oyuncak sponsorluğunda bir Magic the Gathering turnuvası katılımcıları bekliyor. Turnuvaların yanı sıra çeşitli kutu oyunları, usta DM’ler tarafından oynatılacak FRP’ler, Yeditepe Bilim Kurgu Kulübü öğrencilerinin hazırladığı bir bilgi yarışması ve hazine avı gibi çeşitli etkinlikler de New Order içerisinde yer alacak. Ege Arseven ve Kaan İlhan‘ın yer alacağı FIFA oyunculuğu üzerine bir söyleşi, Zafer Güleç ve Murat Sönmez‘in yeni Yüzüklerin Efendisi hakkındaki söyleşisi ve yeni Türk çizgi romanı Kaptan 88‘in yaratıcı ekibi Metin Akdülger, Sadi Güran ve Osman Oğuz‘un düzenleyeceği panel gibi çeşitli konferanslar da tüm katılımcılara açık olarak gerçekleştirilecek.

New Order Cosplay Yarışması

Devasa bir ödül havuzuyla hazırlanan Cosplay yarışması ise bu kez iki farklı kategoride karşımıza çıkacak. Bunlardan ilki olan Legendary kısmında yalnızca amatör kostüm severler hünerlerini sergileyebilecek. Nightmare kategorisi ise işlerin kızışacağı yer olacak çünkü en az 1 ödüle sahip ve profesyonel olarak cosplay yapan katılımcılar bu kategoride yarışacaklar. Nightmare kategorisi amatörlere kostüm severlere de açık olacak. Lakin profesyonel ve ödül sahibi cosplay sanatçılarının Legendary tarafında yarışması yasaklanarak daha eşit yarışma şartları sağlandı. Toplamda 50 bin TL’lik ödül havuzunu 6 kazanana bölüştürecek olan New Order Cosplay Yarışması sadece katılımcıları değil izleyicilerini de heyecanla bekliyor.

Yeditepe Üniversitesi‘nin çeşitli kulüp ve fakülteleri de hünerlerini New Order için sergileyecek. Yeditepe Eczacılık Fakültesi‘nin düzenleyeceği Witchcraft atölyesinde parfüm yapımının püf noktalarını öğrenip, cadılığa ilk adımı atabilirsiniz. Ya da Tarihi Savaş Sanatları Topluluğunun açacağı atölye de antik dövüş sanatlarına hiç olmadığı kadar yakından bakabilirsiniz. Emir Aktunç‘un da grafiti gösterisiyle renk katacağı yeni YUCON her anlamda bir gösteriye hazırlanıyor.

Her yıl yüzlerce misafiriyle alt kültür severleri kucaklayan YUCON‘a bu yıl da konuk olmak isterseniz doldurmanız gereken bir form bulunuyor. Cumartesi ve Pazar günleri Levent ve Kadıköy‘den Şile, Doğa Tatil Köyü‘ne kalkacak olan ücretsiz servislerle etkinlik alanına gidebilirsiniz. Dönüş için ise yine Cumartesi ve Pazar günleri Doğa Tatil Köyü‘nden yine Kadıköy ve Levent konumlarına ücretsiz servis YUCON tarafından sağlanacak.

Yeditepe Çok Sesli Koro‘nun düzenleyeceği konserle kulakların pasını da silecek olan YUCON: New Order‘ın bir sürprizi daha var. Cumartesi Doğa Tatil Köyü içerisinde yapılacak olan havuz başı after party ile birlikte günün stresini atmak mümkün olacak.

YUCON: New Order katılımcı formu da dahil olmak üzere etkinlik ile ilgili merak ettiğiniz tüm detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.