Oyun Haberleri

Oyun Sektörüne Girmek İsteyen Herkes İçin: Next Tale Yaratıcı Yazarlık Yarışması

Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleşen ve 350 oyun geliştiricisinin katıldığı, Intel ve İzmir Büyükşehir Belediyesi desteği ile düzenlenen oyun girişimciliği yarışması Next Game Startup, bu yıl oyun dünyasına kalemlerinin yeteneğiyle adım atmak isteyenlere özel bir yarışmayı da başlatıyor.

Oyun Sektörüne Adım Atmak İsteyen Yazarlar İçin: Next Tale Yaratıcı Yazarlık Yarışması Başlıyor!

Genç ve yetenekli oyun geliştiricilerini desteklemek amacıyla düzenlenen Next Game Startup geçtiğimiz yıl yoğun ilgi görürken, hem mobil hem de PC platformuna oyun geliştiren genç ekipleri yatırımcılarla buluşturdu. Sektördeki açığı gören Next in Game ekibi bu noktadan hareketle, oyun dünyasında hikaye yazımı alanında daha fazla yeteneği bulmak ve onları profesyonel bir kariyere ulaştırmak amacıyla Next Tale yarışmasını hayata geçirme kararı aldı. Oyunların hikayelerini yazmak, yeni dünyalar yaratmak ve yepyeni fırsatlar dolu bu dünyada bir kariyer yapmak isteyen herkese kapısı açık olan Next Tale, yarışmacılara profesyonel hayata geçişte olanak sağlamayı hedefliyor.

Bu yıl ilki düzenlenen yarışmada, hayal dünyasına ve edebiyattaki gücüne güvenen, oyun dünyasına ilgisi olan veya hali hazırda bu dünyanın içinde hayallerini üretmeyi hedef haline getirmiş yazarların oyun stüdyolarında yazar olarak bir kariyer sahibi olmasına ilk adım olmayı hedefliyor. Bu sayede hem yarışmada dereceye giren kişiler için oyun geliştirme veya tasarım sürecinde olan stüdyoların projelerinde çalışma imkanına sahip olacak, hem de oyun geliştiriciler aradıkları iş arkadaşını bulmuş olacaklar.


Yarışmada katılımcıların başvuruları, edebiyat ve oyun alanında tecrübeli isimlerden oluşan teknik jürinin yapacağı değerlendirmelerinin ardından önce ön ele ardından final etabı değerlendirmesi gerçekleşecek. Yarışmada başvurular ise14 Haziran 2021 Pazartesi günü itibariyle başladı ve kayıtlar 12 Temmuz’a kadar devam edecek. Yarışma sonuçları ise 30 Temmuz’da anos edilecek. Dereceye giren ilk 3 eser için verilecek ödüllerin (1. 1500 TL, 2. 1000 TL, 3. 500 TL değerinde D&R Hediye Çeki) yanı sıra, yarışma jürilerinin yer alacağı bir online workshop ile katılımcılara verilecek eğitim ve yönlendirmeler ile kariyerlerine katkı sağlanması hedefleniyor. Yarışmanın jüri üyeleri, workshop konukları gibi detaylar da çok yakında duyurulacaktır.


Yarışma hakkında detaylı bilgi ve kayıt için: www.nextingame.com/nexttale adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bu İçeriğe Oy Verin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.