Oyun Haberleri

Mass Effect’in Yaratıcısı ile Dragon Age’in Yapımcısı BioWare’den Ayrıldı

Mass Effect ve Dragon Age oyun serilerini geliştiricisi Bioware‘den iki önemli ayrılık haberi birden geldi.

Mass Effect serisinin yaratıcı direktörü ve BioWare Genel Müdürü Casey Hudson, firmadan ayrıldığını yaptığı açıklamayla duyurdu.

Hudson, “Zeki ve yetenekli insanlarla çalışabildiğim, hayal gücümüzle yarattığımız o dünyaların, dünyanın her yerinden milyonlarca insan tarafından beğenildiğini gördüğüm bir kariyere sahip olduğum için inanılmaz derecede şanslıyım. Ve şimdi, BioWare’de yaklaşık 20 yıl çalıştıktan sonra, stüdyodan emekli olmaya ve gelecek nesil stüdyo liderlerine yol açmaya karar verdim” dedi. Casey Hudson, ilk kez 2014‘te BioWare‘den ayrılmış, Microsoft‘ta çalıştıktan sonra 2017 yılında BioWare‘e genel müdür olarak geri dönmüştü.

Diğer yandan 23 yıldır Bioware‘de olan Mark Darrah da şirketle yollarını ayırmaya karar verdi. Yönetici yapımcı olarak Dragon Age serisini denetleyen Darrah, “BioWare’in gücünden emin olmama BioWare’deki pozisyonumdan emekli olmaya karar verdim” açıklamasında bulundu.

BioWare‘de gerçekleşen bu iki ayrılığın ardından Mass Effect ve Dragon Age serileri yeni isimlere emanet edildi. Daha önce Blizzard Entertainment‘ta çalışan Christian Daley‘nin Dragon Age 4‘te Darrah‘ın yerini alacağı belirtilirken, Mike Gamble da Mass Effect remaster üzerinde çalışan ekibe başkanlık edecek.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.