Oyun Haberleri

Lucasfilm Games’i Canlandıracağı Söylenen Disney, EA’dan Star Wars Lisansını Geri Alacak mı?

Disney‘in, en son 1991 yılında Monkey Island 2 oyununu çıkaran Lucasfilm Games‘i diriltmeye karar verdiği iddia edildi.

IGN‘in duyurduğu habere göre; son dönemde kariyer sayfasında Lucasfilm Games için yapımcılar, sanat yönetmenleri ve pazarlama koordinatörlerini de içeren 7 ayrı iş ilanı duyuran Disney, Star Wars gibi orijinal Lucasfilm yapımlarının oyunlarını geliştirecek bir ekip oluşturmak istiyor. Lucasfilm Games ekibinin konsollar, akıllı telefonlar ve AR/VR platformlarını da içeren geniş bir alanda çalışacağı öngörülüyor.

Haberde ayrıca; Disney‘in bu kararında, Star Wars serisinin oyun haklarını elinde tutan Electronic Arts‘ın 6 yılda sadece iki oyun (Star Wars Battlefront ve Star Wars Battlefront 2) çıkarmasının etkili olduğu; geliştirilen bu oyunlarının beklentileri karşılamaması üzerine harekete geçen Disney‘in, EA‘dan Star Wars lisansını geri almayı planladığı da belirtildi.

Disney‘den konuyla ilgili açıklama gecikmedi. Lucasfilm Games‘in, oyun lisanslarının yönetimini sürdürdüğünü belirten Disney, oyun geliştirmek gibi bir planları olmadığını ve Electronic Arts ile çalışmaya devam edeceklerini duyurdu.

Disney Lucasfilm’i Satın Aldı!

Disney, 2012’de Lucasfilm’i satın aldıktan sonra Lucasarts‘taki oyun geliştirme bölümünü kapatmış, firma sadece dağıtım ve lisans konularında faaliyet göstermeye başlamıştı.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.